Vitra Sessions om prangende vragen te beantwoorden

Actueel 05-03-2021
Vitra Sessions om prangende vragen te beantwoorden

Na de Vitra Summit, het eerste virtuele evenement van Vitra dat gedurende twee dagen werd georganiseerd in oktober 2020, lanceert de meubelleverancier in 2021 een reeks korte digitale sessies: de Vitra Sessions. Met dit nieuwe format beantwoordt Vitra het hele jaar door prangende vragen die zijn ontstaan sinds de pandemie vorig jaar de wereld trof.
Vitra Sessions om prangende vragen te beantwoorden

De Vitra Sessions die vanaf 11 maart worden gehouden, zijn een reeks korte digitale sessies waarvan het format zeer divers zal zijn zijn. Het zal een combinatie worden van ontwerpverhalen en presentaties van experts, gesprekken, productnieuws en praktische tips voor individuen en bedrijven.
In de eerste Vitra Session wordt de wereld van ‘Distributed work’ verkend en de implicaties ervan waarin bedrijven en organisaties centraal staan. Ontwerpers, opiniemakers en innovatieve organisaties delen verschillende standpunten over gedistribueerd werk, gebaseerd op onderzoeken, best practices en aanbevelingen. Vitra zal nieuw onderzoek presenteren en meer vertellen over de manier waarop het bedrijf bij zijn activiteiten op organisatorisch en ruimtelijk vlak omgaat met de permanent gewijzigde werkwijze na 2020.

Vitra Sessions om prangende vragen te beantwoorden

De eerste Vitra Sessions – ‘Distributed Work’

In deze eerste sessie verkent Vitra de wereld van gedistribueerd werken en de implicaties daarvan voor het bedrijfsleven en de economie. Het is niet gemakkelijk om iemands gedrag ingrijpend te veranderen – noch voor organisaties, noch voor individuen. De crisis heeft ons geleerd dat werk op een meer flexibele manier kan worden uitgevoerd dan voorheen werd gedacht, wat ons de kans geeft om het bedrijfsleven opnieuw te evalueren. En dus vragen veel bedrijven en particulieren zich nu af: is gedistribueerd werken een vluchtig fenomeen, of permanent? En zodra er de keuze is tussen werken op afstand of weer naar kantoor gaan: welk model van werken is het beste voor mij, mijn personeel en mijn bedrijf? Deze eerste Vitra Session over gedistribueerd werken is bedoeld om deze vragen te beantwoorden. Meer informatie is ook op de website van Vitra te vinden: https://www.vitra.com/nl-nl/sessions

Nieuw, compacter formaat

Vitra nodigt iedereen graag uit om deel te nemen aan de eerste Vitra Session, die zal plaatsvinden op donderdag 11 maart 2021 om 10.00 uur. De gesprekken die vorig jaar oktober op de Vitra Summit zijn begonnen, worden tijdens de Vitra Sessions voortgezet in een nieuw, compacter format van 90 minuten dat wereldwijd zal worden gestreamd. De Vitra Sessions zullen weer een gevarieerd inhoudelijk aanbod bieden: designverhalen, keynotes van experts en productnieuws, gecombineerd met praktische tips voor particulieren en bedrijven, aldus de meubelleverancier.