Vitra lanceert Sabine Marcelis Editions 2024

Producten 24-05
Vitra lanceert Sabine Marcelis Editions 2024

Als spin-off van de VitraHaus Loft-installatie van Sabine Marcelis lanceert Vitra twee producten van de Deense ontwerper Verner Panton in beperkte oplage: de Panton Chair Classic in een zorgvuldig samengesteld kleurenpalet en de Visiona Stool in geselecteerde bekledingen. Beschikbaar van 12 juni 2024 in het VitraHaus en op vitra.com. Beperkt tot 50 stuks per kleur of bekleding.

Vitra lanceert Sabine Marcelis Editions 2024

Panton Chair Classic – Sabine Marcelis Edition 2024

Verner Panton was een van de meest invloedrijke figuren voor de evolutie van het design van de jaren zestig en zeventig. Niet alleen liet hij zich leiden door een experimentele benadering van vormen en kleuren, hij was ook gefascineerd door de mogelijkheden van kunststof, toentertijd een nieuwe materiaal. Hij stelde zich ten doel een comfortabele, universeel inzetbare stoel uit één stuk te creëren. Jarenlang was Panton op zoek naar een fabrikant, tot hij in 1963 in contact kwam met Vitra. Samen ontwikkelden zij de Panton Chair, die in 1967 voor het eerst werd voorgesteld.

Vitra lanceert Sabine Marcelis Editions 2024

De serieproductie van de Panton Chair begon in 1967. De stoel was een sensatie en werd bekroond met talrijke prijzen. Een van de eerste exemplaren staat nu in het Museum of Modern Art in New York. Tegenwoordig wordt de Panton Chair beschouwd als een klassieker van modern meubeldesign. De originele versie van de glanzend gelakte stoel van rigide polyurethaanschuim wordt verkocht onder de naam Panton Chair Classic.

Vitra lanceert Sabine Marcelis Editions 2024

De Sabine Marcelis Edition 2024 is verkrijgbaar in zeven kleuren die afgeleid zijn van het palet dat de Nederlandse kunstenaar en ontwerper gebruikte bij de inrichting van de VitraHaus Loft.

Visiona Stool – Sabine Marcelis Edition 2024

De Visiona Stool werd in 1970 ontworpen door Verner Panton als onderdeel van de interieurinstallatie voor zijn legendarische tentoonstelling 'Visiona‘ in Keulen. De compacte, beklede kruk is niet alleen een praktisch en comfortabel zitmeubel, maar voegt ook levendige kleuraccenten toe, die door de ruime keuze aan stoftinten in elk interieur kunnen worden ingepast.

Door de onopvallende geometrische vorm kan de Visiona Stool met tal van andere meubelen worden gecombineerd. Het lichte krukje kan eenvoudig worden opgepakt en laat zich spontaan inzetten in wisselende settings. De stevige stoffen hoes is bevestigd met een elastische band, waardoor ze gemakkelijk kan worden verwijderd voor reiniging.

De Sabine Marcelis Edition 2024 is verkrijgbaar in zeven stofkleuren die afgeleid zijn van het palet dat de Nederlandse kunstenaar en ontwerper gebruikte bij de inrichting van de VitraHaus Loft.