Villeroy & Boch neemt Ideal Standard over

Villeroy & Boch neemt Ideal Standard over

Villeroy & Boch heeft bindende overeenkomsten getekend voor de overname van werkmaatschappijen van de Ideal Standard Group. De twee bedrijven passen strategisch gezien goed bij elkaar gezien hun regionale aanwezigheid, verkoopstrategieën en product- en merkportfolio's, waarmee ze de basis leggen voor een sterkere marktpositie en extra groei.

Villeroy & Boch neemt Ideal Standard over

In een sector met wereldwijd groeipotentieel zal het geïntegreerde bedrijf, na afronding van de transactie, toetreden tot Europa's grootste fabrikanten van badkamerproducten.

Door de fusie ontstaat een krachtige combinatie van complementaire gevestigde merk- en verkoopstrategieën. Villeroy & Boch heeft een sterke geografische basis in Centraal- en NoordEuropa en Azië, terwijl Ideal Standard een uitstekende reputatie geniet met haar merkenportfolio in het Verenigd Koninkrijk, Italië en de regio Midden-Oosten/Noord-Afrika in het bijzonder.

Ook kranen van Ideal Standard

Terwijl de verkoopstrategie van Villeroy & Boch zich voornamelijk richt op een hoogwaardig particulier klantenbestand, beschikt Ideal Standard over bijzondere expertise op het gebied van projecten, onder andere voor de publieke sector, de gezondheidszorg en voor ontwikkelaars van grote woningen, hotels en commercieel vastgoed.

Naast een breed assortiment keramisch sanitair en andere complementaire sanitair producten heeft Ideal Standard ook een gevestigde kranen business, die vorig boekjaar meer dan een derde van de omzet genereerde. De transactie zal naar verwachting begin 2024 worden afgerond.