Sylvania Lighting wint Red Dot Design Award

Foto's: Arthur Pequin
Foto's: Arthur Pequin

Sylvania Lighting is bekroond met de Red Dot Design Award 2023 in de categorie Lighting Design voor zijn Concord Equinox led-downlight. Het ontwerp van het product herdefinieert de huidige normen voor led-downlights, zonder centrale zichtbare lichtbron, waardoor de gebruiker het effect ervaart en niet de impact van de armatuur. Concord Equinox brengt innovatie, flexibiliteit en stijl volgens de fabrikant samen, en biedt elke omgeving een zeer moderne en stijlvolle uitstraling dankzij het halo-effect. De Red Dot Design Award is een van de meest gewilde ontwerpwedstrijden ter wereld met meer dan 20.000 inzendingen per jaar. In de editie van dit jaar bestond de Red Dot-jury uit 43 deskundigen uit 20 landen.

Foto's: Arthur Pequin
Foto's: Arthur Pequin

Red Dot Design Award 2023

"Wij zijn er trots op dat Sylvania Lighting de Red Dot Design Award 2023 heeft ontvangen voor Concord Equinox. Deze unieke armatuur is een echte innovatie in het downlight-segment en biedt immense mogelijkheden voor architecten en interieurontwerpers. Dit is de zesde keer dat Sylvania Lighting een Red Dot Award heeft gewonnen, een grote eer en erkenning voor onze ontwerpers en de productiefaciliteit in het Verenigd Koninkrijk. Wij verwachten dat dit product in heel Europa door de designwereld omarmt zal worden.  Het bevestigt ons engagement om te investeren in Europees onderzoek en ontwikkeling en om innovatie te blijven brengen op de wereldwijde verlichtingsmarkt", aldus Simon Reed, global vice president & ceo van Sylvania Lighting.

Sylvania Lighting wint Red Dot Design Award

Concord Equinox

Concord Equinox is ontwikkeld met behulp van de nieuwste optische technologie. Het product heeft een verstelbaar optisch systeem waardoor het licht niet alleen naar beneden maar ook naar boven kan worden uitgestraald, waardoor een halo-effect op het plafond ontstaat. Deze directe en indirecte architecturale verlichting creëert een unieke sfeer en verbetert de ruimte, aldus Sylvania Lighting. Concord Equinox is ontwikkeld in samenwerking met QuarkStarTM, die de optische technologie voor dit project leverde. QuarkStar’sTM-lichtbrekingssysteem maakt het voor het eerst mogelijk om een indirecte component in een downlight te integreren zonder aanvullende optiek. Dit resulteert in een slank, discreet en conceptueel ontwerp dat bovendien een op maat gemaakte distributie oplevert met een UGR (Unified Glare Rating) van minder dan 19, waarmee de Equinox in de hoogste kwaliteitsclassificatie van de Europese binnenverlichtingsnormen valt.
"Concord Equinox is ontwikkeld in samenwerking tussen onze R&D-, product-, marketing- en productieteams. Het resultaat is een revolutionaire armatuur die geavanceerde innovatie brengt in het traditionele downlight-segment. Het baanbrekende ontwerp en de uitzonderlijke technologie creëren een unieke lichtweergave die emotie opwekt", zegt Agnieszka Paprocka, senior product line manager EMEA bij Sylvania Lighting.

Sylvania Lighting wint Red Dot Design Award