Stadslab RAUM lanceert open call 'Living Apart Together'

Algemeen 30-04-2020
Stadslab RAUM lanceert open call 'Living Apart Together'

RAUM is op zoek naar installaties voor de publieke ruimte, die aanzetten tot sociale uitwisseling tussen mensen die elkaar niet kennen en waarbij anderhalve meter afstand wordt gewaarborgd. Creatieve makers kunnen tot en met 1 juni 2020 een voorstel insturen. De geselecteerde plannen worden in samenwerking met het Utrechtse stadlab gerealiseerd en zullen vanaf november 2020 tot voorjaar 2021 gratis te zien zijn op en rondom het Berlijnplein in Utrecht.
Stadslab RAUM lanceert open call 'Living Apart Together'

De anderhalvemetersamenleving lijkt de komende tijd nog van kracht te blijven. Wanneer het culturele stadsleven stilstaat en iedereen zoveel mogelijk thuisblijft en thuiswerkt, hebben steeds meer mensen last van sociale eenzaamheid. Dit geldt niet alleen voor Utrecht, maar ook voor diverse andere steden. “De aanleiding voor de Open Call ‘Living Apart Together’ is de huidige coronacrisis. Eenzaamheid in steden is al jaren een groeiend probleem en door de coronacrisis krijgt het thema extra urgentie. Voor RAUM een reden om dit aan te kaarten”, aldus Rinke Vreeke, programmamaker bij het stadslab.

Professionele begeleiding van RAUM

RAUM kijkt uit naar het ontvangen van voorstellen die geschikt zijn voor het plein of in een mobiele vorm mensen kan opzoeken in de publieke ruimte van de wijk. Het plan moet toegankelijk zijn voor een zeer brede doelgroep en als de installatie in verbinding staat met een virtuele omgeving, is dat een pré. Voor de uitvoer wordt professionele begeleiding aangeboden en een budget en honorarium beschikbaar gesteld.

Lees hier de volledige Open Call met meer informatie over de richtlijnen, vooronderzoek, voorwaarden, selectieprocedure en vergoedingen.