Renovatie C-Avenue in centrum Den Haag bijna voltooid

Projecten 10-05-2022
Renovatie C-Avenue in centrum Den Haag bijna voltooid

De renovatie van het project C-Avenue in de Zeestraat in Den Haag nadert het einde. Vastgoed investment manager Patrizia levert hier hoogwaardige, duurzame kantoorruimte met monumentale charme op die klaar zijn voor de toekomst.
Renovatie C-Avenue in centrum Den Haag bijna voltooid

C-Avenue biedt de ultieme mix tussen een bruisende urban omgeving met een eigen grote, groene binnentuin, monumentale details in moderne kantoren en inspirerende plekken voor werken en ontspanning. Hiermee spelen de kantoren in op de wensen en behoeften van de huidige kantoorgebruikers. Het project bestaat uit vijf reeds opgeleverde monumentale kantoorpanden aan de Zeestraat 62 t/m 66B en een multi-tenant complex aan de Zeestraat 70. Twee van de monumentale panden zijn recent in gebruik genomen. Het multi-tenant complex is vanaf juni 2022 te betrekken.

Renovatie C-Avenue in centrum Den Haag bijna voltooid

Kenmerken C-Avenue

De monumentale panden zijn door CBRE samen met Kentie en Partners Architekten getransformeerd naar duurzame kantoren met behoud van hun authentieke charme. Zij veranderden een vrij gesloten kantooromgeving naar een naar buiten gekeerde werklocatie waarin de eigen binnentuin een belangrijke rol speelt. Zo ontstaat er een moderne, gezonde werkomgeving waarmee werkgevers een aantrekkelijk werkklimaat kunnen bieden aan hun werknemers.
C-Avenue biedt een uniek kantoorconcept van 9.300 m2 in het centrum van Den Haag. “Met deze kantoren zit je midden in de dynamiek van de stad. Een totaal andere beleving dan een locatie binnen een kantorendistrict,” aldus Hans Vermeeren, Head of Asset Management bij Patrizia. “Hier hebben we hele fijne werkplekken gecreëerd in monumentale panden en een jaren zeventig-gebouw. Met de allure van weleer in combinatie met eigentijdse voorzieningen, parkeergelegenheid, buitenruimtes, een hoge service en goede faciliteiten.”
De monumentale panden aan de Zeestraat (nummers 62 t/m 66B) zijn zorgvuldig en duurzaam gerenoveerd, waarbij een aantal energielabel A(+) hebben gekregen. Ze hebben ieder een oppervlakte van circa 500 m2 en worden per pand verhuurd. Ze kenmerken zich door stijlkamers met hoge plafonds en een royale lichtinval. Ook de panden aan de Zeestraat 68 t/m Bazarstraat 2 zijn duurzaam gerenoveerd tot een modern, flexibel multi- tenant gebouw met een Breeam Very Good-label. Het pand beschikt over grote open vloervelden, direct gelegen aan de eigen binnentuin. Dit pand is uitgebreid naar een oppervlakte van 7.000 m2 met een ‘rooftop loft office’ inclusief dakterras met een fantastisch uitzicht op de tuin. De kantoorverhuur verloopt via CBRE, dat ook betrokken is bij de grootschalige herontwikkeling van de Amsterdamse Poort, en COG Makelaars.

Verleiden van personeel

Het project C-Avenue speelt uitstekend in op de wensen en behoeften van de huidige kantoorgebruikers. Het multi tenant pand biedt een gastvrij hospitality concept, vergaderruimtes en een koffiebar midden in een bruisend werkcafé welke toegankelijk is voor alle huurders. Dit sluit aan bij de tendens dat bedrijven bewuster en kritischer op zoek gaan naar huisvesting en investeren in flexibele werkruimtes met horecavoorzieningen, flexibele werkomgevingen en fotogenieke locaties. C-Avenue biedt met haar monumentale, duurzame en groene karakter een aantrekkelijke werkplek om talentvolle medewerkers aan te trekken en te behouden.

Kantoor als ontmoetingsplek

Covid-19 heeft de opkomst van flexibel werken versneld. Werkgevers zien het kantoor nu voornamelijk als een plek waar medewerkers kunnen samenwerken en betekenisvolle interacties aangaan. Steeds meer krijgt het kantoor een ontmoetingsfunctie; het is een werkomgeving die mensen en teams samenbrengt. In het ‘nieuwe normaal’ moeten organisaties onderscheidende kantoren bieden, waar medewerkers graag komen werken. Dit leidt tot een meer gebruiker gerichte benadering van de werkplek, waarbij werkgevers hun kantoren ontwerpen en inrichten met oog voor de behoeften van hun medewerkers. De werkomgeving moet niet alleen efficiënt werken bevorderen, maar ook de productiviteit, betrokkenheid én het welzijn van medewerkers stimuleren. C-Avenue biedt met haar werkcafé, een gemeenschappelijke binnentuin, privé tuinen, en een loft office met dakterras genoeg ruimte voor onderlinge interactie en ontspanning. De groene omgeving en de vele lichtinval dragen bij aan een prettige werkplek.

(Fotografie: Paul Starink)