Print Acoustics Type I Invisible toegepast in nieuw kantoor

branded 17-05-2022
Print Acoustics Type I Invisible toegepast in nieuw kantoor

Print Acoustics By Triplaco heeft onlangs een mooi referentieproject mogen afronden waarbij het product Print Acoustics Type I Invisible op maat is toegepast in de vernieuwde kantoren van Janson Bridging International in Hank.
Print Acoustics Type I Invisible toegepast in nieuw kantoor

Het Type I Invisible in een innovatief akoestisch plaatmateriaal. Bovendien is het stootvast, krasvast en onderhoudsvriendelijk. Het bestaat uit een toplaag van 1 mm van jacquard fijngeweven doek, van vloerenproducent Ntgrate. Dit doek is treksterk, krasvast en afwasbaar. Het geweven doek bestaat immers uit decoratieve vinyldraden met een diameter van 1 mm met 0,5 mm glasvezelkern en een 0,5 mm bicolore pvc-mantel. Het doek wordt vervolgens op zwart mdf gefixeerd  en op de achterzijde voorzien van zwart glasvlies. Het product behaalt hiermee een een zeer hoge absorptie A-score met alpha w=0,9, bij muurmontage met Rotswol er achter gemonteerd.

Enthousiasme voor Print Acoustics Type I

Voor de nieuwe kantoren Janson Bridging International is ontwerpstudio Evelien Lulofs uit Deventer aan de slag gegaan met deze akoestische oplossing. Al snel kwam de vraag naar boven of het product ook als innovatief meubelplaatmateriaal beschikbaar kon worden gesteld. Triplaco leverde een meubelplaat met aan twee zijden geweven vinyldoek aan interieurbouwer Van Eijk in Nieuw-Lekkerland. Dit bedrijf heeft het meubilair gemaakt en geplaatst in dit project. Eigenaar Egbert Van Eijk was zo enthousiast dat hij verzocht om het plaatmateriaal ook in zijn nieuwe showroom toe te passen.

Mooie aanvulling

Deze realisatie is een mooie aanvulling op het portfolio van Print Acoustics By Triplaco. Producten van dit bedrijf zijn eerder al toegepast in administratieve centra, kantoren, congrescentra, zorgcentra, auditioria, sportcentra en scholen.