pCon: softwareproducten voor de interieurbranche

pCon: softwareproducten voor de interieurbranche

BRANDED – pCon staat voor product configuratie. Bij pCon interieursoftware wordt er gebruikgemaakt van één database met (configureerbare) 3D-modellen van meer dan 550 fabrikanten ter ondersteuning van diverse verkoopprocessen. Doordat alle data in applicaties en op de website automatisch worden aangepast, zijn de gegevens van fabrikanten altijd up-to-date.

pCon: softwareproducten voor de interieurbranche

Sinds 2007 groeit EasternGraphics Benelux, het bedrijf achter de pCon-software, enorm. EasternGraphics is gevestigd door heel Europa in negen verschillende landen: Nederland, Duitsland, Polen, Denemarken, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Roemenië, en Turkije. 


pCon: softwareproducten voor de interieurbranche

Platform pCon en gratis software

De van origine Duitse onderneming biedt o.a. gratis software aan waaronder een interieur design tool (pCon.planner), een scan app om je ruimte volledig in te scannen (pCon.scan), een mobiele ontwerptool (pCon.box), digitale prijslijsten (pCon.facts) en een offerte tool (pCon.basket). Daarnaast bieden ze ook een productconfigurator aan voor op de website/webshop (pCon.cloud). pCon heeft alles in één pakket: van het leveren van offertes, AR- of VR-software en een roomplanner gekoppeld aan één database.
Ook Nederlandse fabrikanten zoals Ahrend, Vepa, Markant, Van Esch, Leolux, Artifort, Lande, Bogaerts en nog veel meer hebben hun data al beschikbaar gesteld op het platform. Binnen de pCon community worden fabrikanten gekoppeld aan o.a. dealers en interieurarchitecten. Professionals kunnen gratis gebruik maken van dit netwerk en applicaties. Maak gratis een account aan bij pCon.login en zie wat er allemaal mogelijk is. Ga door de fabrikantenbibliotheek, vraag data aan, gebruik de pCon applicaties en ga er mee aan de slag.

pCon: softwareproducten voor de interieurbranche

Marketingtool

Niet alleen voor de eindgebruikers, maar ook voor fabrikanten met dynamische producten biedt pCon oplossingen. De configureerbare data zorgt ervoor dat er alleen configuraties gemaakt kunnen worden die in het assortiment voorkomen. Daarnaast wordt pCon ook ingezet door merken als marketingtool om wereldwijd eindgebruikers in verschillende branches te bereiken met hun 3D-productdata.