Ontwerpbureaus gezocht voor unieke uitdaging

Algemeen 25-04
Foto: Sweco
Foto: Sweco

Hoe kunnen we de negatieve impact van verstedelijking verminderen en steden actief laten bijdragen aan een gezonde en duurzame leefomgeving? Kortom, hoe creëren we een stad die teruggeeft? Dat is dit jaar de centrale vraag tijdens Sweco’s What if Lab. Sweco zoekt drie creatieve ontwerpbureaus die zich op deze vraag storten. De inschrijving is nu geopend!

Foto: Sweco
Foto: Sweco

Als grootste architecten- en ingenieursadviesbureau van Europa organiseert Sweco deze ontwerpersuitdaging voor het vierde jaar op rij in samenwerking met het What if Lab, een programma van Dutch Design Foundation. Het doel is om tot unieke oplossingen en fantastische ideeën te komen. Daarom wordt gezocht naar professionele ontwerpers, die van nature buiten de lijntjes kleuren en daarbij graag de grenzen van de technische mogelijkheden opzoeken.

Momenteel woont 55 procent van de wereldbevolking in stedelijke gebieden. Tegen 2050 wordt verwacht dat dit bijna 70 procent zal zijn. Daardoor staat de kwaliteit van leven in die stedelijke gebieden onder druk. Uit alle inschrijvingen kiest Sweco drie ontwerpers die aan de slag gaan met de vraag hoe die leefbaarheid kan worden gewaarborgd. En zelfs een stap verder: hoe creëren we een stad die teruggeeft? 

Inschrijving ontwerpbureaus

De inschrijving voor het What if Lab van Sweco is vanaf nu geopend tot en met woensdag 22 mei. De drie geselecteerde ontwerpbureaus krijgen toegang tot de kennis en het netwerk van Sweco. Daarnaast krijgen ze een groot podium tijdens de Dutch Design Week, die gehouden wordt in Eindhoven van 19 tot en met 27 oktober. Tijdens die week wordt het resultaat van Sweco’s What if Lab gepresenteerd. 

De complete briefing, informatie over het programma en over de beschikbare vergoeding voor ontwerpers is te vinden op de website van What if Lab: https://whatiflab.nl/en/labs/de-stad-die-teruggeeft/