Nieuwe ontwerpen Irene van Ophoven bij Bas van Pelt

Algemeen 30-04-2020
Nieuwe ontwerpen Irene van Ophoven bij Bas van Pelt

Bij Bas van Pelt Binnenhuisarchitectuur in Den Haag wordt een aantal nieuwe ontwerpen van Irene van Ophoven / Autre Choix gepresenteerd. Met haar ontwerpen binnen de serie ‘Connected’ kunnen opvallende wanden worden gecreëerd. De serie omvat behang, textiel, tegels en een aantal unieke wandobjecten, geschikt voor zeer grote én kleinere muren. Alle designs kunnen op maat toegepast worden bij projecten.
Nieuwe ontwerpen Irene van Ophoven bij Bas van Pelt

De serie ‘Connected’ gaat over geometrische vormen, kleuren en patronen en hoe die met elkaar samenspelen. De serie doet denken aan landschappen, stadsplattegronden en metrokaarten. De ontwerpen geven een jaren ’50 gevoel, en komen voort uit een speels en experimenteel ontwerpproces, waarbij patronen steeds over elkaar heen zijn gelegd. Dat speelse zit ook nog in het uiteindelijke design van bijvoorbeeld de keramische tegel uit deze serie: door te draaien met één ontwerp kunnen verschillende patronen en sferen worden gecreëerd.

Unieke stukken Bas van Pelt

Bas van Pelt is een podium voor unieke stukken gemaakt door specialisten. De ontwerpen van Irene van Ophoven / Autre Choix zouden aanvankelijk tot eind mei worden gepresenteerd, maar de tentoonstelling is vanwege de coronacrisis voor onbepaalde tijd verlengd. De showroom is gewoon geopend en kan ook op afspraak worden bezocht, maar omdat veel mensen op dit moment niet willen reizen, is Van Ophoven daarnaast van plan op verzoek persoonlijke online-presentaties te geven. Bijgevoegde video toont een rondleiding-op-afstand die zij gaf onlangs aan het Textielnetwerk in Den Haag.