MaterialDistrict Utrecht zet vol in op circulaire economie

branded 07-03-2022
MaterialDistrict Utrecht zet vol in op circulaire economie

Na drie jaar is het eindelijk weer zover: het enige jaarlijkse evenement voor materiaalvoorschrijvers uit alle sectoren van de ruimtelijke vormgeving is terug, met een nieuwe locatie. Met 125 exposanten, een tentoonstelling met 250 materialen en een lezingenprogramma met vijftig sprekers staat MaterialDistrict Utrecht van 5 tot en met 7 april 2022 weer bol van de materiaalinspiratie, ditmaal in de Werkspoorkathedraal Utrecht. Het evenement zet vol in op de circulaire economie.
MaterialDistrict Utrecht zet vol in op circulaire economie

Hoe kun je circulair bouwen? Welke materialen dragen bij aan een gezonde leefomgeving? Gaan we straks energie besparen of opwekken met slimme materialen? MaterialDistrict Utrecht (voorheen Material Xperience) is het enige jaarlijkse evenement in Nederland dat materiaalfabrikanten en voorschrijvers van materialen uit alle sectoren van de ruimtelijke vormgeving bij elkaar brengt en antwoord geeft op de belangrijkste vragen op weg naar een circulair gebouwde en ingerichte omgeving.

MaterialDistrict Utrecht zet vol in op circulaire economie

Nieuwe locatie MaterialDistrict Utrecht

Waar het evenement voorheen plaatsvond in Rotterdam Ahoy, is MaterialDistrict voor deze editie verhuisd naar de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Dit stond al gepland voor de editie van 2021, die helaas vanwege Covid-19 niet kon plaatsvinden. De Werkspoorkathedraal is een immense industriële werkloods en een unieke locatie, waar het bruist van de creativiteit en innovatie.

MaterialDistrict Utrecht zet vol in op circulaire economie

MaterialDistrict Innovation Fund

Dit jaar tonen meer exposanten dan ooit (materiaal)innovaties binnen de thema’s Circulariteit, Wellbeing en Energietransitie, een direct gevolg van het MaterialDistrict Innovation Fund dat in 2019 door MaterialDistrict is opgericht. Startups en ontwerpers kunnen uit het fonds subsidie krijgen op hun beursdeelname. Een onafhankelijk adviescomité, met Leonne Cuppen (Yksi Expo), David Heldt (Connecting the Dots/GLUE Amsterdam) en Daan Bruggink (ORGA architects), vervult een belangrijke rol in het scouten van startups en het beoordelen van subsidieaanvragen. Alle 250 geselecteerde materialen van de jaarlijkse expositie vallen binnen één of meerdere van de drie duurzame thema’s.

MaterialDistrict Utrecht zet vol in op circulaire economie

Spraakmakend lezingenprogramma

MaterialDistrict Utrecht staat tevens bekend om haar spraakmakende lezingenprogramma, waarin gerenommeerde (inter)nationale architecten, wetenschappers, ontwerpers en andere experts de laatste ontwikkelingen op materiaalgebied delen met het publiek. Ook dit jaar zijn er simultaan twee theaterprogramma’s waarin een line-up van maar liefst vijftig sprekers hun kennis en ervaring met de bezoeker delen.

MaterialDistrict Utrecht zet vol in op circulaire economie

Bezoeken

De 15de editie van MaterialDistrict Utrecht vindt plaats van 5 tot en met 7 april in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Met 6.000 verwachte bezoekers, 125 exposanten en 5.800 m2 oppervlakte staat hét materialenevenement voor (interieur)architecten en R&D-professionals weer volledig in het teken van materiaalinnovaties voor het ruimtelijke domein: Architectuur, Interieur, Tuin- & Landschapsarchitectuur, Leisure, Tentoonstellings- & Decorbouw en Meubel- & Interieurbouw.
MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmaking-platform op het gebied van innovatieve materialen. De waarde van MaterialDistrict als hoogwaardige inspiratiebron is duidelijk: R&D- en designprofessionals uit alle industrieën gebruiken het platform om nieuwe materiaaloplossingen te ontdekken – niet alleen op het jaarlijkse evenement, maar dagelijks ook via MaterialDistrict.com,

Reserveer nu je toegangsticket op tickets.materialdistrict.com
Ga voor meer informatie naar utrecht.materialdistrict.nl

www.materialdistrict.com