MaterialDistrict Utrecht verplaatst naar voorjaar 2022

Actueel 14-06-2021
MaterialDistrict Utrecht verplaatst naar voorjaar 2022

MaterialDistrict Utrecht is verplaatst naar 5 tot en met 7 april 2022, zo laat de organisator vandaag weten. Dit is besloten in nauw overleg met de exposanten en betrokken eventpartners. Aanleiding om hét inspiratie-evenement voor de (interieur)architect te verplaatsen van 15-17 september 2021 naar het voorjaar van 2022 is dat de markt meer tijd nodig heeft om het vertrouwen terug te krijgen om weer volop aan evenementen deel te nemen.
MaterialDistrict Utrecht verplaatst naar voorjaar 2022

“Zolang ik ondernemer ben, is mijn motto: ik doe het goed of ik doe het niet”, aldus Jeroen van Oostveen, directeur van MaterialDistrict. “Helaas zijn op dit moment de omstandigheden nog te onzeker om in september onze exposanten en bezoekers de kwaliteit en ervaring te kunnen garanderen die ze van ons gewend zijn. Wij zien helaas nog een te grote afwachtendheid in de markt om in september deel te nemen aan beurzen. Daarnaast is er nog veel onduidelijk onder welke omstandigheden en voorwaarden we onze bezoekers in deze periode mogen ontvangen. Kwaliteit staat bij ons voorop; het is voor ons daarom een logische beslissing om het evenement te verplaatsen naar het voorjaar, de periode waarin MaterialDistrict traditiegetrouw plaatsvindt.”

MaterialDistrict Utrecht verplaatst naar voorjaar 2022

Versoepelingen te laat voor MaterialDistrict Utrecht

De samenleving wordt momenteel weer in rap tempo door de overheid geopend. Afgelopen vrijdag maakte het kabinet bekend dat er vanaf 30 juni weer grootschalige eendaagse buitenevenementen kunnen plaatsvinden en dat er ook verruimingen komen voor zogenaamde doorstroomlocaties als beurzen. MaterialDistrict is zeer verheugd over dit nieuws, maar helaas komt dit voor haar te laat. ‘De organisatie van een evenement als het onze vergt van ons en van onze exposanten een maandenlange voorbereiding. Met de vakantiemaanden in aantocht is het voor ons onmogelijk nog een inhaalslag te maken. Het gaat ons simpelweg niet meer lukken om het exposantenaanbod op het kwalitatieve en kwantitatieve niveau te krijgen dat onze bezoekers van ons verwachten.’

Begripvol over genomen beslissing

Om duidelijkheid en zekerheid te kunnen bieden aan alle exposanten en bezoekers is besloten om MaterialDistrict Utrecht daarom te verplaatsen naar 5-7 april 2022 in Werkspoorkathedraal Utrecht. De opzet van de beursvloer, de betrokken exposanten en het sprekersprogramma wordt zoveel mogelijk overgezet naar deze nieuwe data. De exposanten zijn inmiddels op de hoogte gesteld en zijn begripvol over de genomen beslissing. De organisatie laat weten dat na de zomervakantie kan worden ingeschreven op de nog beschikbare stands en dat bezoekers naar verwachting vanaf februari 2022 een ticket kunnen bemachtigen.

Openingstijden
Dinsdag 5 april, 10:00-18:00 uur
Woensdag 6 april, 10:00-18:00 uur
Donderdag 7 april, 10:00-17:00 uur

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.