Light + Building 2024: dynamische lichtconcepten

Events 16-02
(Foto’s: Petra Welzel, Pietro Sutera (Ledvance))
(Foto’s: Petra Welzel, Pietro Sutera (Ledvance))

Van 3 tot en met 8 maart is de Messe Frankfurt weer het toneel van Light + Building, 's werelds meest toonaangevende vakbeurs voor verlichting en gebouwentechniek. In totaal beslaat het aanbod aan intelligente lichtoplossingen zo’n 64 procent van het beursterrein.

(Foto’s: Petra Welzel, Pietro Sutera (Ledvance))
(Foto’s: Petra Welzel, Pietro Sutera (Ledvance))

Nieuw is de indeling in segmenten. Deze gewijzigde structuur wordt mogelijk gemaakt door de nieuwe moderne hal 5 met twee verdiepingen, waar de exposanten op Light + Building voor het eerst gebruik van kunnen maken. Hierdoor ontstaat er in het Oostelijk deel van het beurscomplex een nieuwe cirkelvormige route via de Via Mobile van hal 5 en 6 naar het Forum en hal 3 en hal 4.

Light + Building 2024: dynamische lichtconcepten

2.130 exposanten Light + Building

Begin februari hadden zich reeds meer dan 2.130 nationale en internationale exposanten geregistreerd om hun innovatieve oplossingen te presenteren aan een breed vakpubliek. Talrijke marktleiders presenteren innovaties op het gebied van verlichting, elektrotechniek, woning- en gebouwautomatisering en netwerkbeveiligingstechnologie. Naast Duitsland zijn Italië, Turkije, Spanje, Polen, Nederland, Groot-Brittannië, Frankrijk, België, Griekenland en China het sterkst vertegenwoordigd. De marktleiders in het assortiment 'technisch licht' zijn te vinden in hal 3.0, hal 5 en in het Forum. Onder andere Bega, Brumberg, Glamox, iGuzzini, Leds C4, Ledvance, Lichtwerk, Molto Luce, Normagrup, Regiolux, Ridi, RZB, Simes, Thorn, Tridonic, Trilux, XAL en Zumtobel presenteren hier hun innovaties. Hal 3.1 richt zich op decoratieve en technische, designgerichte verlichting. Hier stellen onder meer Artemide, Delta Light, 3F Filippi, Linea Light, Marinelli Luce, Prolicht en Targetti zich voor.

Light + Building 2024: dynamische lichtconcepten

Trends 2024/2025

Om de bezoekers te helpen zich te oriënteren bij het enorme aanbod, heeft trendbureau bora.herke.palmisano reeds een aantal relevante trends voor 2024/2025 in kaart gebracht – van magische lichteffecten en eenvoudige rustgevende ontwerpen tot uniciteit. Volgens het trendbureau “.. .spelen de Light + Building-trends 2024/2025 in op de baanbrekende ontwikkelingen in de verlichtingssector en tonen ze een breed spectrum van hulpbronnenefficiënte productietechnieken, duurzame materialen, traditioneel vakmanschap en moderne, digitale productietechnologieën. De nieuwste producten voldoen aan veeleisende en specifieke designeisen en tonen de dialoog tussen het individu, de ruimte en de verlichting." Een begeleidende trendpresentatie in het Design Plaza in hal 3.1 laat zien hoe dit concreet tot uiting komt in kleuren, vormen en materialen. Ook voor het nieuwe werken en thuiswerken worden ten slotte tal van dynamische lichtconcepten gepresenteerd.