Ingo Maurer overgenomen door Foscarini

Actueel 31-05-2022
Ingo Maurer overgenomen door Foscarini

De Duitse lichtontwerpstudio Ingo Maurer is overgenomen door het Italiaanse Foscarini. Door de overname zal Foscarini 90 procent van de aandelen verwerven. Sarah Utermöhlen, dochter van de oprichter van het bedrijf, houdt de overige 10 procent in handen.
Ingo Maurer overgenomen door Foscarini

Ingo Maurer GmbH, opgericht in 1966 door ontwerper Ingo Maurer, is een merk dat vakkundig lampen produceert, en indrukwekkende ontwerpen van verlichtingssystemen creëert. De studio staat bekend om ontwerpen die het gewone met het buitengewone combineren en tegelijkertijd verrassen door technologie en expressiviteit op een bijzondere manier te combineren. Alle producten worden op ambachtelijke wijze geproduceerd door het Ingo Maurer-team in München en vervolgens wereldwijd verkocht.

Ingo Maurer overgenomen door Foscarini

Ingo Maurer waardevolle toevoeging voor Foscarini

Foscarini wil met de overname zijn groei op het productgebied van decoratief lichtontwerp verder versterken. Mede door de lang historie is Ingo Maurer volgens de Italiaanse onderneming een bedrijf dat topkwaliteit levert. Carlo Urbinati, directeur en oprichter van Foscarini: “Met deze stap hebben we besloten te investeren in het unieke karakter van het merk Ingo Maurer – een merk dat voor ons altijd een bron van inspiratie is geweest en we altijd hebben bewonderd vanwege zijn vrije visie en creatieve aanpak. We hebben de mogelijkheid om een  rol te spelen in de geschiedenis van Ingo Maurer, om ervoor te zorgen dat er wereldwijd over het merk wordt gesproken en om de ontwikkeling ervan op internationale markten te ondersteunen – dankzij ons sterke en uitgebreide commerciële netwerk, met meer dan 2.500 retailers wereldwijd – met behoud van tradities, waarden en onderscheidende expressiviteit.”

Ingo Maurer overgenomen door Foscarini

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.