Humanscale op weg naar een netto positieve impact

Humanscale op weg naar een netto positieve impact

Humanscale, toonaangevend ontwerper en producent van hoogwaardige ergonomische oplossingen, heeft zijn jaarlijkse Corporate Social Responsibility (CSR) rapport gepubliceerd waarin de bevindingen van 2022 worden weergegeven. Het rapport geeft inzage in de wijze waarop Humanscale op transparante wijze meetbare doelen, inspanningen en voortgang op het gebied van duurzaam design en productie nastreeft.  

Humanscale op weg naar een netto positieve impact

Onder leiding van CEO Bob King en Chief Sustainability Officer Jane Abernethy streeft Humanscale naar een positieve impact op het milieu, in tegenstelling tot het streven naar nul emissies; een ambitieuze doelstelling dat toewijding vergt om een betekenisvol verschil te maken. Door te focussen op een reductie van de ecologische voetafdruk en de creatie van zogenaamde ‘handafdrukken’, presenteert Humanscale een duidelijke missie om een positieve impact op de planeet achter te laten en meer terug te geven dan wat er wordt genomen.

Meetbare acties Humanscale

"Zoals altijd wordt het succes van Humanscale op het gebied van duurzaamheid niet afgemeten aan slechts beloften, maar aan meetbare acties. Ons doel is om baanbrekend te zijn op het gebied van duurzaam opereren, niet alleen voor ons als bedrijf, maar voor de gehele sector", zegt CEO Bob King.

Humanscale hanteert een ‘Net Positive’ benadering van productie, om de schade die aan het milieu wordt toegebracht door te produceren terug te draaien. Het simpelweg verminderen van de voetafdruk is daarbij niet genoeg. 70 procent van de producten van Humanscale zijn netto positief gecertificeerd. Dat betekent wanneer deze producten worden gemaakt, de planeet er meetbaar beter van wordt.

CSR-rapport

Het CSR-rapport documenteert recente en toonaangevende duurzaamheidsinspanningen en beschrijft de belangrijke stappen die Humanscale heeft gezet om zijn doel op zes cruciale vlakken te bereiken: klimaat & energie, water, circulariteit, natuurbehoud en sociale verantwoordelijkheid. 

Van natuurbehoud tot energieverbruik - Humanscale erkent de uitdagingen en eisen om de negatieve milieueffecten tegen te gaan en de noodzaak om een netto positieve bijdrage te leveren als producent. "Onze niet aflatende inzet om van het kantoor en de wereld een gezondere plek te maken, blijft ons vooruit stuwen en legt de lat hoger voor zowel onszelf als de industrie in het algemeen", aldus Jane Abernethy, Chief Sustainability Officer bij Humanscale.

Klik hier om het volledige Humanscale CSR-rapport 2022 in te zien.