Humanscale is nu een B Corporation

Algemeen 18-04
Humanscale is nu een B Corporation

Humanscale, designer en producent van innovatieve ergonomische oplossingen voor werk, kondigt met trots aan dat het als B Corporation (B Corp) is gecertificeerd. Hiermee wordt de toewijding van het bedrijf om eerlijke en circulaire producten die bijdragen aan het welzijn en comfort van de gebruiker te maken erkent.

Humanscale is nu een B Corporation

“Bij Humanscale geloven we dat het onze verantwoordelijkheid is om te zorgen dat zowel mensen als de planeet beter af zijn omdat we hier zijn”, zegt Bob King, oprichter en CEO van Humanscale. "We zijn al tientallen jaren toonaangevend in de branche en omarmen systemische verandering. Van de implementatie van transparantielabels op onze producten en het elimineren van schadelijke chemicaliën, tot het lanceren van 's werelds eerste bureaustoel gemaakt van gebruikte visnetten. Door hard te werken en impactvolle beslissingen te nemen, hopen we de rest van onze sector ertoe te bewegen ook verantwoordelijker te zijn."

Onafhankelijke certificering Humanscale

Humanscale streeft naar onafhankelijke certificering om misleidende claims over duurzaamheid te doorbreken en meer transparantie te creëren. Dit is essentieel om echte vooruitgang te boeken. B Corp-certificering betekent dat een bedrijf voldoet aan de strenge normen van B Lab; het keurmerk voor bedrijven die naast winst ook mens, milieu en maatschappij als uitgangspunt nemen en daar transparant over zijn. Andere vermeldings-waardige ‘third-party’ certificeringen van Humanscale omvatten de Living Product Challenge (LPC), Declare, Health Product Declarations (HPD's), LEVEL en Forest Stewardship Council (FSC). 

"Humanscale is trots en vereerd om deze certificering van B Lab te ontvangen en zich aan te sluiten bij de gerespecteerde wereldwijde B Corp-community. Deze club van duurzame ondernemers neemt het harde werk op zich om een ‘force for good’ te zijn", aldus Jane Abernethy, Chief Sustainability Officer van Humanscale. "Wij hopen dat de certificering van Humanscale andere bedrijven zal aanmoedigen om daadwerkelijk positieve impact voor de toekomst van onze planeet te zorgen."

Goed design met minder

Gedreven door de filosofie dat een goed design meer bereikt met minder, zet Humanscale zich in voor de gezondheid van zowel consumenten als de planeet. Humanscale is eveneens erkend als de eerste producent die de Living Product Challenge (LPC) van het International Living Future Institute heeft ontvangen met inmiddels 29 gecertificeerde 'klimaatpositieve' producten die als klimaat-, water- en energiepositief worden beschouwd. Goed voor zo’n 75 procent van de omzet van Humanscale.