Humanscale en Kvadrat gaan wereldwijde samenwerking aan

Humanscale en Kvadrat gaan wereldwijde samenwerking aan

Humanscale, ontwerper en maker van hoogwaardige ergonomische producten, gaat een wereldwijde samenwerking aan met gerenommeerd textielbedrijf Kvadrat. 

Humanscale en Kvadrat gaan wereldwijde samenwerking aan

De samenwerking start met Humanscale's bekroonde Freedom-stoel, vanaf 16 oktober leverbaar in negen duurzame Kvadrat designstoffen. Vervolgens volgen de Humanscale's 'planet positive' zitoplossingen, waaronder Smart Ocean, Liberty Ocean en Trea in november en begin 2024 met Summa, Smart Conference en Path.

Humanscale en Kvadrat gaan wereldwijde samenwerking aan

Gedeelde waarden Humanscale en Kvadrat 

De nieuwe samenwerking is gebaseerd op gedeelde waarden op het vlak van design, innovatie en duurzaamheid, met als missie om de nadrukkelijke expressie van kleur, textuur en patronen te combineren met een industrieel ontwerp ethos van ergonomisch welzijn en technische inclusiviteit.

De veelzijdige collecties van Kvadrat passen perfect in zowel commerciële als residentiële omgevingen, en weerspiegelen de toewijding aan kleur, eenvoud en innovatie. De zitoplossingen zullen leverbaar zijn in de Kvadrat stoffen: Vanir by Raf Simons I Remix 3 I Steelcut Quartet I Elle from SAHCO en Reflect I Steelcut Trio 3 I Arda from Kvadrat Febrik I Hallingdal 65 I Coda 2.

Freedom-serie

De in 1999 geïntroduceerde Freedom is een Humanscale klassieker, een bewijs dat ergonomie ook mooi kan zijn en lang meegaat. De Freedom-serie, ontworpen door Niels Diffrient, is tot stand gekomen om de noodzaak van handmatige bediening of knoppen en hendels te elimineren. Freedom past zich automatisch aan elke gebruiker via het lichaamsgewicht aan met behulp van de eenvoudige wetten van de fysica. 

“Humanscale's samenwerking met Kvadrat markeert een opwindende creatieve reis om betekenisvolle verandering op industriële schaal teweeg te brengen," zegt Todd Bracher, creatief directeur van Humanscale. "Onze gedeelde waarden op het gebied van designinnovatie, duurzaamheid en een lange levensduur zorgen ervoor dat deze samenwerking perfect bij ons past.”

De samenwerking combineert de verfijnde ergonomie, eenvoud en functie van Humanscale met het expressieve kleur- en textuurspel van Kvadrat en stimuleert de hybride werkcultuur, waar die zich ook voordoet: op kantoor, thuis of elders.

“Humanscale deelt waarden met ons en beide bedrijven willen de manier waarop we leven en werken heroverwegen en onderzoeken", voegt Anders Byriel, CEO van Kvadrat, toe. "We kijken ernaar uit om onze samenwerking met Humanscale op het gebied van welzijn en connectiviteit verder te ontwikkelen en deze wereldwijde partnerschap uit te bouwen.”