FTI brengt intimiteit naar de Amsterdamse Zuidas

Projecten 21-06-2023
FTI brengt intimiteit naar de Amsterdamse Zuidas

Een succesvol kantoorinterieur gaat verder dan esthetiek. Het ontwerpteam van Colliers creëert omgevingen die de bedrijfscultuur weerspiegelen. Met de overname door FTI Consulting verhuisde BOLD in 2021 van een villakantoor in Baarn naar de prestigieuze Zuidas in Amsterdam. Hier is een nieuw kantoor ontstaan met een betekenisvolle mix van kleinschaligheid, intimiteit en grootstedelijkheid. Helemaal passend bij de organisatiecultuur van FTI Consulting.

FTI brengt intimiteit naar de Amsterdamse Zuidas

Wereldwijd managementadvieskantoor FTI Consulting betrad begin 2022 de Nederlandse adviesmarkt met de overname van BOLD. Een gerenommeerd adviesbureau met dertig ervaren consultants, dat werkt aan herstructureringen, transacties en transformaties. Sinds de oprichting in 2013 heeft BOLD een sterke reputatie opgebouwd in de markt.

De opgave voor van FTI Consulting ligt op het snijvlak van organisatiecultuur, werkomgeving en design. Voor het integrale Colliers-ontwerpteam een uitdagende opgave om een omgeving te creëren die de bedrijfscultuur weerspiegelt. Flexibel genoeg om aan de veranderende behoeften van medewerkers te voldoen, met betekenisvolle werkplekken die inspireren en motiveren.

FTI brengt intimiteit naar de Amsterdamse Zuidas

Bijzondere harmonie Colliers en FTI Consulting

Tijdens de samenwerking tussen Colliers en FTI Consulting zijn zorgvuldige afwegingen gemaakt. Hierbij stond het ontwerpen van betekenisvolle momenten centraal. Het nieuwe kantoor sluit aan bij de indrukwekkende Zuidas en de professionele uitstraling van FTI Consulting. Maar ademt ook de warmte en toegankelijkheid van het villakantoor in Baarn. Zo is een bijzondere harmonie ontstaan.

Strategisch geplaatste elementen, zorgvuldig gekozen duurzame materialen (tapijten, akoestiek, meubilair) en doordachte indelingen bieden de bezoekers en medewerkers een bijzondere ervaring bij elke stap die ze zetten. Het kantoor bestaat uit drie delen: de Woonkamer, Loggia en Patio. Deze gebieden zijn vertaald naar de kantooromgeving vanuit de karakteristieken van een typische ‘woon’-taal.

FTI brengt intimiteit naar de Amsterdamse Zuidas

Woonkamer

De Woonkamer is een open en lichte ruimte. De ontvangst is warm en uitnodigend, alsof je je eigen huis binnenstapt. Zorgvuldig gekozen materialen en doordachte indelingen zorgen voor een huiselijke sfeer. Het keramieken tegelpatroon op de muren creëert een huiselijke uitstraling. Diepe raamkozijnen laten overvloedig daglicht binnen, en bieden een prachtig uitzicht op de omgeving. Een perfecte plek om met je laptop op schoot te werken.
De lounge en comfortabele zithoek nodigen uit tot informele ontmoetingen, stimuleren creativiteit en bevorderen de verbinding tussen collega’s. De keuken in de Woonkamer versterkt het thuisgevoel. Hier kun je genieten van een kop koffie, of een ontspannen lunchpauze met collega's. Het is een plek waar gesprekken ontstaan en ideeën tot leven komen.

FTI brengt intimiteit naar de Amsterdamse Zuidas

Loggia

In de Loggia overheerst het gevoel van verbondenheid. De houten omkadering van deze ruimte verbindt de verschillende momenten met elkaar. De Loggia is een projectteamruimte waar collega's samenkomen en ideeën uitwisselen. Hier kan creativiteit floreren en worden nieuwe mogelijkheden verkend. De Loggia biedt ook rustmomenten om geconcentreerd en zelfstandig te werken.

FTI brengt intimiteit naar de Amsterdamse Zuidas

Patio

In de Patio zijn inspirerende vergaderruimtes, verscholen in de kern als verborgen parels van het kantoor. Deze kamers zijn rijkelijk gevuld met groene planten. Ze stimuleren een gevoel van frisheid en vernieuwing. Hier kunnen teams samenwerken en komen bruisende ideeën tot leven.
De gang naar de vergaderruimtes is gevuld met nieuwsgierigheid. Met pakkende quotes in grote (neon)letters wordt de FTI Consulting-cultuur op een gedurfde manier gedeeld. De Patio is een duidelijke en scherpe overgang van de besloten gang naar lichte vergaderruimtes. Deze overgang versterkt de frisheid en helderheid van de Patio op een zintuiglijke manier.

Betekenisvolle momenten

Het nieuwe FTI Consulting-kantoor op de sprankelende Zuidas in Amsterdam, laat zien hoe belangrijk het is om betekenisvolle momenten in een interieurontwerp te creëren. Deze momenten hebben niet alleen invloed op de sfeer en beleving, maar ook op het gedrag van mensen. Door zorgvuldige afwegingen en het toewijzen van functionaliteiten zijn de Baarnse villakwaliteiten vertaald naar een kantooromgeving die inspirerend, professioneel, warm en toegankelijk is.