Duurzaamheid centraal op Techtextil en Texprocess

Events 28-03
(Foto's: Pietro Sutera en Jean-Luc Valentin)
(Foto's: Pietro Sutera en Jean-Luc Valentin)

Van 23 tot en met 26 april vinden in de Messe Frankfurt weer Techtextil en Texprocess plaats – de toonaangevende beurzen voor de internationale textielindustrie. Met ruim 1600 exposanten uit circa 50 weerspiegelen Techtextil en Texprocess de buitengewoon hoge mate van innovatie die in de sector plaatsvindt.

(Foto's: Pietro Sutera en Jean-Luc Valentin)
(Foto's: Pietro Sutera en Jean-Luc Valentin)

Op Techtextil zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van technisch textiel, non-wovens (vliesstoffen), functionele textiel voor de kledingindustrie en textieltechnologieën te zien. Parallel aan Techtextil wordt Texprocess gehouden, de belangrijkste beurs voor de kledings- en textiel verwerkende industrie, waar fabrikanten de nieuwste machines, apparatuur, technieken en diensten tonen. Daarnaast vormen beide beurzen een netwerk-hotspot bij uitstek voor de alle betrokkenen uit de textielindustrie.

Duurzaamheid centraal op Techtextil en Texprocess

Ongeëvenaard spectrum

Het spectrum aan textieloplossingen dat op Techtextil wordt gepresenteerd, is wereldwijd ongeëvenaard. Bezoekers kunnen een buitengewoon scala aan producten ontdekken in twaalf toepassingsgebieden, die in veel verschillende industrieën worden gebruikt – van auto's tot mode, en van geneeskunde tot de bouw. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onder meer vezels en garens, non-wovens, composieten, gecoat textiel, technologieën worden op Techtextil gepresenteerd, in veel gevallen voor het eerst in het openbaar. Tot de tot nu toe geregistreerde bedrijven behoren Concordia Textiles (België), Datacolor (België), Everest Textile (Taiwan), Franz Miederhoff (Duitsland), Groz-Beckert (Duitsland), Kuraray (Japan), Kukumgar Corporates (India), Outlast Technologies (Duitsland), Sandler (Duitsland), Tanatex Chemicals (Nederland) en Textilcolor (Zwitserland).

Duurzaamheid centraal op Techtextil en Texprocess

Texprocess is het internationale platform voor exposanten van de nieuwste machines, apparatuur, processen en diensten voor de productie van kleding, maar ook voor textiel en flexibele materialen. Het spectrum van producten varieert van naaitechnologie en -materialen, borduurtechnologie, bevestigingsoplossingen, CAD/CAM en snijden tot recyclingtechnologieën, en nog veel meer. Bedrijven op Texprocess 2024 zijn onder meer Assyst/Style3D (Duitsland), ASTAS (Turkije), Barudan Co, Ltd (Frankrijk), Brother Internationale Industriemaschinen (Duitsland), Dürkopp Adler (Duitsland), IMA (Italië), Kai Corporation (Japan), Morgan Tecnica (Italië), natific (Zwitserland), Orox Group (Italië) en Tajima Industries (Japan).

Duurzaamheid centraal op Techtextil en Texprocess

Nature Performance en Econogy

In de nieuwe ‘Nature Performance Area’ in hal 9.1 – onderdeel van het productsegment Fibres & Yarns (vezels en garens) op Techtextil – staan duurzame, natuurlijke materialen centraal. Fabrikanten van zowel natuurlijke als bio-based vezels en materialen tonen hier toekomst-georiënteerde functionaliteiten voor een brede reeks toepassingen, die laten zien wat natuurlijk textiel allemaal kan. Een hoogtepunt voor bezoekers zal ongetwijfeld de Future Materials Show zijn – de presentatie van vooruitstrevende materiaalinnovaties, vormgegeven door het vermaarde trendbureau Franklin Till.

Duurzaamheid centraal op Techtextil en Texprocess

Het op Heimtextil afgelopen januari geïntroduceerde Econogy – waarbij het gaat om ecologie in combinatie met economie – wordt ook onderdeel van Techtextil en Texprocess. Zo komt er een Econogy Finder, een gids met gecertificeerde leveranciers van duurzame producten, zodat bezoekers die direct kunnen vinden. Daarnaast zijn er de Econogy Talks, waar ideeën en informatie kunnen worden uitgewisseld, en de Econogy Tours – waarin experts op het gebied van duurzaamheid de bezoekers kennis laten maken met geselecteerde exposanten en duurzame producten.

Duurzaamheid centraal op Techtextil en Texprocess

Tijdens de beurzen worden ten slotte de Techtextil Innovation Awards en de Texprocess Innovation Awards uitgereikt, steevast populaire hoogtepunten op beide evenementen.

Gratis kaarten Techtextil

Messe Frankfurt heeft nog een aantal gratis toegangstickets voor Techtextil en Texprocess beschikbaar. Schrijf hiervoor een bericht aan: [email protected] en geef aan op welke dagen en met hoeveel personen u wilt komen.

techtextil.messefrankfurt.com

texprocess.messefrankfurt.com