Design en Innovatie tijdens de Workspace Design Show

Design en Innovatie tijdens de Workspace Design Show

De Workspace Design Show, die plaatsvindt van 11 - 12 oktober in de RAI Amsterdam, brengt vakgenoten uit de Benelux samen op het gebied van werkplekinterieurs.

Design en Innovatie tijdens de Workspace Design Show

Tijdens de Workspace Design Talks zijn er 13 paneldiscussies en ruim 50 toonaangevende sprekers. Gerenommeerde bureaus als UNStudio, D/DOCK, Booking.com, EDGE, MVRDV, Turner & Townsend, KAAN Architecten, CBRE Design Collective, Miro, Cushman & Wakefield en vele anderen zullen aanwezig zijn om hun inzichten te delen.
CBRE creëerde Square One, een decorontwerp in opdracht van Workbrands om de Workspace Design Talks te hosten. Het ontwerp van CBRE fungeert als achtergrond voor veel verschillende discussies over werkplekstrategie, cultuur en design, geïnspireerd op het oude stadsplein in Griekenland, de Agora. Om naadloos aan te sluiten bij de missie en operationele aanpak van Workbrands daagden zij CBRE uit om de gehele opzet circulair te ontwerpen.
Deze richting weerspiegelt hun toewijding aan het hosten van een lounge die bijdraagt ​​aan een duurzame toekomst. Om de ecologische voetafdruk te minimaliseren, worden de afgebeelde elementen na de show hergebruikt. Het meubilair, afkomstig van Workbrands, is uit de huidige markt gehaald en opnieuw gestoffeerd om tijdens en na de show een nieuw leven te leiden.

Design en Innovatie tijdens de Workspace Design Show

Occupiers Forum: De transformatie van de werkplek

Op het Occupiers Forum zullen meer dan 40 sprekers aanwezig zijn in 12 interactieve paneldiscussies, waarbij wordt onderzocht hoe enkele van de toonaangevende bedrijven in de Benelux een boeiende en ervaringsgerichte werkomgeving voor hun werknemers creëren. Deelnemers kunnen luisteren naar inzichten van EY, Microsoft, Philips, AG Insurance, Rabobank, UCB, ING, Ericsson, RVO, Campari, De Brauw, Vandebron, Splunk en anderen.
Bij het ontwerp van het Occupiers Forum op de Workspace Design Show in Amsterdam staat het concept van de moderne werkplek centraal. Het ontwerp zelf is geïnspireerd op de eenvoud van billboards. Het gedurfde ontwerp van de ruimte werkt uitnodigend en zorgt tegelijkertijd voor gesprekstof. 
Deelnemers kunnen volop genieten van netwerkmogelijkheden, waaronder de Workspace Design Show Networking Party op de avond van 11 oktober. De levendige sfeer van het evenement wordt aangevuld met een fantastische bar, ontworpen door Power Plant.

Design en Innovatie tijdens de Workspace Design Show

Moodboard-wedstrijd

Ervaar de Moodboard Contest, een spannende interactieve wedstrijd waarbij deelnemers rechtstreeks in aanraking komen met de producten van exposanten om bijzondere moodboards te maken. Deze innovatieve mogelijkheid moedigt deelnemers aan om hun creativiteit te laten zien. Tot de juryleden behoren vooraanstaande conferentiesprekers die alle inzendingen zullen beoordelen en de deelnemers de kans zullen geven om spannende prijzen te winnen.

Design en Innovatie tijdens de Workspace Design Show

Een showcase van vernieuwende interieurproducten

Meer dan 75 merken uit de hele Benelux en Europa zullen de nieuwste producten presenteren die een revolutie teweegbrengen op de werkvloer. Merken als onder andere: Vitra, Ahrend, Wilkhahn, Pedrali, Sedus, Vepa en Interface bieden bezoekers de kans om zich te verdiepen in innovatief meubilair, verlichting, stoffen, akoestiek en biofiele elementen.

Over Workspace Design Show

Workspace Design Show (11 en 12 oktober 2023) brengt de community samen van bedrijven die werkzaam zijn in de interieurbranche met focus op de werkplek inrichting. Hoe zal de werkruimte van de toekomst eruit zien? De toekomst is nu meer dan ooit gebaseerd op saamhorigheid en samenwerking. Werkruimten moeten plekken zijn die creativiteit en innovatie stimuleren, en tegelijkertijd flexibel zijn voor de nieuwe werkvormen die passen bij de huidige tijdgeest.