COREtec Floors biedt vloeren tweede leven met Second Life

Actueel 01-04-2021
COREtec Floors biedt vloeren tweede leven met Second Life

COREtec Floors heeft een terugnamedienst op poten gezet om gebruikte vloeren een tweede leven te geven. Binnenkort komt er een platform waar de ‘nearly new COREtec’-vloeren worden aangeboden. In eerste instantie worden deze Second Life-vloeren aan vzw’s en jeugdbewegingen aangeboden, maar ook particulieren kunnen hier terecht. Ophaling en reiniging met COREtec bio-producten door een maatwerkbedrijf, bezorgen de vloer een tweede leven met nauwelijks merkbaar kleurverschil, is de belofte.
COREtec Floors biedt vloeren tweede leven met Second Life

De Soundcore-technologie van COREtec Floors moet zorgen voor een geluiddempend kernmateriaal dat rigiditeit garandeert zonder verlies aan buigzaamheid. Dankzij deze technologie zijn de 8 mm dikke planken zachter dan luxevinyltegels, de geluidsdemping is beter en het hout-kunstofcomposiet zorgt ervoor dat er geen ondervloer meer nodig is, aldus de fabrikant. Door de achterzijde uit kurk en het makkelijke kliksysteem zijn COREtec-vloeren, zoals de collectie The Authentics, dan weer zwevend en droog te plaatsen.

COREtec Floors biedt vloeren tweede leven met Second Life

Hergebruik of recyclage?

De meerlaagse constructie uit diverse materialen vereist dermate veel energie om te kunnen worden gerecycleerd, dat een circulaire oplossing aangewezen is. COREtec Floors zag daarin een kans om met een milieuvriendelijke oplossing te komen: inzetten op oneindig hergebruik via een nieuw businessmodel: Second Life-vloeren. Omdat de vloeren droog en dus demonteerbaar geplaatst worden – tot 400 m² zonder uitzettingsvoeg en in tegenstelling tot bijvoorbeeld laminaat zonder profieltjes aan deuropeningen – en bestaan uit duurzaam materiaal, is dat immers goed mogelijk. Wie thuis een COREtec-vloer heeft liggen en kiest voor een nieuwe COREtec-vloer, kan bellen naar de vloerspecialist om zijn vloer gratis te komen ophalen. De klant slaat twee vliegen in één klap: hij spaart stortkosten uit en krijgt een mooie korting op de aankoop van een nieuwe COREtec-vloer. Via het Second Life-platform krijgt de oude vloer een echte tweede kans. En daardoor werkt de klant ook mee aan een meer duurzame wereld.

COREtec Floors biedt vloeren tweede leven met Second Life

COREtec Floors hecht aan sociaal component

De nieuwe Second Life-dienst van COREtec Floors heeft ook een sociaal component. Voor de reiniging van de gebruikte vloerplanken schakelt de vloerspecialist immers een maatwerkbedrijf in. Die gebruikt speciaal ontwikkelde COREtec-bioproducten om de gedemonteerde vloeren te reinigen, die ervoor zorgen dat de gebruikte vloeren er als nieuw uitzien en er geen kleurverschil merkbaar is met dezelfde planken in de winkelrekken. COREtec Floors nam de proef op de som toen het hoofdkantoor onlangs verhuisde naar een nieuw bedrijfsgebouw. De vloeren uit het vorige gebouw werden gerecupereerd en probleemloos opnieuw geïnstalleerd in combinatie met nieuwe COREtec-vloeren.