Casala wint iF Design Award 2024 met Metro tafel

Meubels 26-04
Casala wint iF Design Award 2024 met Metro tafel

Het Metro-tafelprogramma is bekroond met een iF Design Award 2024 in de categorie ‘Office’. Casala en designer Erik Munnikhof zijn bijzonder trots op de erkenning van de iF Jury. De Metro tafel werd uitmuntend gewaardeerd op de criteria idee, vorm, functie, differentiatie en impact. Deze prestigieuze award onderstreept Casala’s voortdurende inzet voor innovatie in design en functionaliteit, waarmee het zijn positie als toonaangevende fabrikant van hoogwaardig projectmeubilair versterkt.

Casala wint iF Design Award 2024 met Metro tafel

De Metro-tafel onderscheidt zich door zijn innovatieve constructie van profielen en verbindingselementen, geïnspireerd op het ondergrondse tunnelstelsel van een metropool. Deze elementen maken een scala aan vormen en afmetingen mogelijk, afgestemd op de behoeften van de klant. Designer Erik Munnikhof beschrijft de Metro als het resultaat van een harmonieuze combinatie van design, ergonomie en functionaliteit, waardoor een tafelprogramma ontstaat dat geschikt is voor diverse toepassingen. 

Casala wint iF Design Award 2024 met Metro tafel

Tafelprogramma Metro

Metro is een modulair tafelprogramma met onbegrensde mogelijkheden qua vorm en formaat. Het tafelblad heeft een modern vormgegeven rand, beschikbaar in massief eiken en meerdere decors. De tafelpoten van Metro zijn vervaardigd uit eikenhout, staal of een combinatie. De elektrische bekabeling wordt volledig aan het zicht onttrokken via het frame en de poten. De Metro tafel is beschikbaar in standaard-, counter- en stahoogte.

Casala wint iF Design Award 2024 met Metro tafel

Over iF Design Award 2024

Met 10.800 inzendingen uit 72 landen bevestigt de iF DESIGN AWARD 2024 opnieuw zijn status als één van ’s werelds meest prestigieuze onafhankelijke relevante designcompetities. De iF DESIGN AWARD benadrukt de mondiale impact van design. Om de iF DESIGN AWARD toegekend te krijgen, moet je een strenge selectie in twee fasen doorlopen. De 132 gerenommeerde designexperts afkomstig uit 23 landen beoordeelden de ontwerpen op de vijf criteria differentiatie, vorm, functie, idee en impact. Ieder jaar neemt het aantal inzendingen toe, waardoor alleen de allerbeste ontwerpen worden geselecteerd.

Over Erik Munnikhof

Het combineren van diverse aspecten van design, van ergonomie tot functionaliteit, ziet Erik Munnikhof als een continu proces. Hij studeerde Design in Delft en is sindsdien veelvuldig onderscheiden voor zijn ontwerpen. De gedachte, dat een ontwerp altijd nóg beter kan, is zijn drijfveer bij elke opdracht. Sinds 2009 is Erik zelfstandig ontwerper en begeleidt hij ook studenten en jonge ontwerpers bij uiteenlopende projecten.

Over Casala

Casala is gespecialiseerd in het vervaardigen van stijlvolle projectmeubelen die uitblinken in design én functionaliteit. ‘Design linked to Functionality’ is diepgeworteld in het DNA en leidend tijdens het ontwerpproces. Zij werken hierbij nauw samen met toonaangevende designers. Ruim honderd jaar ervaring in de meubelindustrie garandeert dat Casala meubilair kwaliteit, comfort en gebruiksgemak biedt.