By MAUT lanceert edgy carpet tile-collectie Addiction

Advertorial 21-05
By MAUT lanceert edgy carpet tile-collectie Addiction

By MAUT lanceert de nieuwe carpet tile-collectie: Addiction. De collectie is niet alleen stijlvol en modern, maar heeft ook een sterke focus op duurzaamheid. Het assortiment van by MAUT, dat al bestond uit wallpapers, carpets en wall-to-wall carpets, wordt hiermee verder uitgebreid. De introductie van deze hippe carpet tile-collectie vindt plaats op 29, 30 en 31 mei op de toonaangevende interieurbeurs, Design District, in Rotterdam.

By MAUT lanceert edgy carpet tile-collectie Addiction

De collectie

De nieuwe collectie van by MAUT is een visuele ontdekkingsreis. Het assortiment bestaat uit zeven spraakmakende carpet tiles die qua ontwerp geïnspireerd zijn op de natuur. Denk aan: nerven van bladeren, de sierlijke bewegingen van zeewier, de levendige kleuren van Hollandse bloemenvelden en de vloeiende organische vormen die terug te vinden zijn in onze hedendaagse omgeving. De abstracte en dynamische prints kunnen moeiteloos worden gecombineerd met zes subtiele gemêleerde tegels, waardoor er een harmonieuze en veelzijdige vloerbedekking kan worden gecreëerd.

Tutti Colori

Zoals van by MAUT verwacht wordt, bevat ook deze carpet tile-collectie kleur en prints. De basiskleuren variëren van fris mintgroen, rijk donker goud, zacht roze, koffiebruin, diep paars tot intens donkerblauw. Mochten de basiskleuren niet volledig aansluiten binnen een interieurproject dan biedt by MAUT de mogelijkheid om de kleuren van de tiles te customizen. Met een keuze uit maar liefst 500 kleuren, kan er een unieke kleurencombinatie samengesteld worden die perfect past binnen elk interieurproject.

Projectkwaliteit

De carpet tiles van by MAUT zijn uitermate geschikt voor projectmatige toepassingen. Met een wearclasse 33 en vereiste brandcertificering kunnen ze worden toegepast in hospitality-, office-, horeca-, zorg- en overheidsprojecten.

Duurzaamheid

In het streven naar duurzaamheid heeft by MAUT een nieuwe tapijt kwaliteit aan haar assortiment toegevoegd: RE-LANO. De pool van deze kwaliteit is gemaakt van 100 procent gerecycled afval, afkomstig uit o.a. oude visnetten. Daarnaast bestaat de backing voor 50 procent uit gerecycled materiaal. Bovendien worden de carpet tiles in Europa- en alleen op vraag geproduceerd, wat niet alleen afval en overproductie aanzienlijk reduceert, maar ook bijdraagt aan een lagere CO2-uitstoot.

De nieuwe collectie van by MAUT is meer dan alleen een esthetische verrijking van interieurs; het is een statement van duurzaamheid, kwaliteit en innovatie. Ontdek de mogelijkheden en de perfecte balans tussen stijl en duurzaamheid in deze unieke carpet tile-collectie. Bezoek by MAUT op 29,30 en 31 mei op de vakbeurs Design District te Rotterdam op stand V09.