Bruisende nieuwe plek voor Bisley

branded 28-01-2022
Bruisende nieuwe plek voor Bisley

De Nederlandse dochter van de bekende Britse fabrikant van projectmeubilair Bisley opende vorig jaar een prachtige showroom in Tilburg, waar architecten, projectinrichters en hun klanten het uitgebreide assortiment in een aangename omgeving kunnen ervaren. De showroom bevindt zich in het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw Plan-t, aan de noordzijde van Station Tilburg en direct naast de vermaarde LocHal. Het door Ritzen Architecten uit Maastricht ontworpen gebouw heeft net als andere gebouwen in de omgeving een industrieel karakter. Bisley was de eerste bewoner, andere bedrijven in Plan-t zijn onder meer BDO, Basic-Fit en Citymarketing Tilburg.
Bruisende nieuwe plek voor Bisley

Bisley was tot vorig jaar gevestigd in Goirle, maar wilde een nieuwe showroom met goede voorzieningen in een aantrekkelijke omgeving. “We willen graag midden in het leven staan”, vertelt Paul Legro, commercieel directeur van Bisley, “en zijn daarom bewust naar deze bruisende plek in het centrum van Tilburg verhuisd. Goed bereikbaar met het OV en centraal gelegen in de Benelux, ook handig voor onze klanten in België en Luxemburg.” Het magazijn en het backoffice van Bisley Nederland zitten overigens nog steeds in Goirle.

Bruisende nieuwe plek voor Bisley

Smart solutions van Bisley

Bisley hoort bij de top-20 van fabrikanten van projectmeubilair in Europa. De producten worden verkocht in ruim 50 landen en naast de nieuwe showroom in Tilburg zijn er showrooms in Dusseldorf, Parijs, Dublin, Dubai, New York en Londen. De fabrikant is expert in staal en onderscheidt zich in de afwerking ervan. Ook is er een ruime keuze aan sprekende kleuren. “Het is onze ‘heritage’ en er is nog steeds behoorlijke vraag naar stalen roldeur-, hangmappen- en ladenkasten”, stelt Legro. “Maar daar ligt niet de toekomst. Kantoren zijn de laatste jaren sterk veranderd en er zijn andere producten en materialen gewenst.” De laatste jaren investeert Bisley daarom veel in nieuwe productlijnen en wordt ook steeds vaker hout gebruikt, veelal in combinatie met staal; in de fabriek in Newport is hiervoor 8 jaar geleden een speciale hout-divisie geopend.
Mooi voorbeeld van een Bisley-product van zowel hout als staal, is de nieuwe collectie LockerWall – een uiterst flexibel en in hoge mate aanpasbaar opslagsysteem met kasten en lockers in verschillende maten, en opties als postsleuven en geïntegreerde zitbanken met usb-punten. Voor de lockers zijn er diverse soorten sloten, zoals manuele en digitale cijfersloten. “Er wordt steeds meer technologie gevraagd in lockers”, zegt Legro, “en wij bieden vele smart solutions. Zo zijn er ‘keyless’ en programmeerbare oplossingen waarbij je lockers met een pasje of je telefoon opent.”

Bruisende nieuwe plek voor Bisley

Uitgebreide collectie

Ook nieuw is Quarters, waarvoor Bisley voor de verlichting samenwerkt met het Britse designicoon Anglepoise. In Quarters worden kasten en lockers gecombineerd met gestoffeerde akoestische omhuizingen, waarin ook werktafels en banken kunnen worden opgenomen. Ook is er een zitcoupé in verschillende configuraties op maat, waaronder een oplossing met akoestisch plafond met verlichting van Anglepoise.
Veel van de kastsystemen van Bisley zijn tegelijkertijd ook fraaie en functionele roomdividers. De door Paul Kelly ontworpen serie BOB bijvoorbeeld bestaat uit kastmodules die met magneten aan elkaar worden bevestigd en waarmee eindeloos kan worden gevarieerd. Legro: “Ook gemakkelijk voor het thuiskantoor – een ander belangrijk segment voor Bisley.” De van staal gemaakte Be Toppers is een uiterst flexibel systeem dat ook als roomdivider kan worden toegepast, met onder meer kasten, schappen en plantenbakken. Andere nieuwe serie van Bisley is Bridge, die zijn naam dankt aan het langwerpige stalen onderstel waarop van tal van accessoires kunnen worden geplaatst – zoals zittingen, houten kasten in diverse hoogtes en plantenbakken – en die tevens als roomdivider kan worden toegepast.
Last but not least heeft Bisley ook een mooie en uitgebreide collectie ergonomische werkplekken, met onder meer elektrisch in hoogte verstelbare bureaus met verschillende soorten onderstellen, en zowel enkel- als duowerkplekken – verkrijgbaar in tal van afwerkingen.

Bruisende nieuwe plek voor Bisley

Compleet aanbod

Naast de eigen producten is Bisley partner van een drietal andere merken. “Hiermee kunnen we een complete projectpropositie doen naar de projectinrichter”, aldus Legro. Bisley is exclusief distributeur van Borg uit Estland, dat een breed assortiment prachtig designmeubilair voor projecten levert. Tweede merk is Vetrospace uit Finland, dat hoogwaardige ruimte-in-ruimte oplossingen biedt, zoals geluidswerende vergadercabines die bovendien automatisch de lucht zuiveren door middel van Hepa filters en bacteriën en virussen doden door antibacteriële verlichting. Derde partner is het jonge Britse designmerk merk Deadgood, “in het VK heel populair bij architecten en ontwerpers”, weet Legro, “en ook in Nederland is er steeds meer vraag.” Van het merk zijn onder meer banken, fauteuils, stoelen en tafels in de showroom in Tilburg te zien, net als van de andere merken en natuurlijk de uitgebreide Bisley-collectie. “We zijn veel meer dan alleen een producent van storage oplossingen”, zegt Legro tot slot, “en dat laten we hier graag zien.”

Bruisende nieuwe plek voor Bisley

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.

Bruisende nieuwe plek voor Bisley