BNO Interieurzaken: Slimme ruimtes, slimmer leren op 4 juni

Algemeen 24-04
Foto: Rotterdam Business School | Interieurontwerp: Studio Groen+Schild | Fotograaf: Mike Bink
Foto: Rotterdam Business School | Interieurontwerp: Studio Groen+Schild | Fotograaf: Mike Bink

BNO organiseert op 4 juni BNO Interieurzaken: Slimme ruimtes, slimmer leren. Tijdens deze bijeenkomst wordt ingezoomd op interieurontwerp voor onderwijs, van basisschool tot universiteit. Studio Groen+Schild, 19 het atelier en Ex Interiors delen hun ervaringen aan de hand van een diverse en inspirerende set onderwijsprojecten, elk belicht vanuit hun unieke perspectief. 

Foto: Rotterdam Business School | Interieurontwerp: Studio Groen+Schild | Fotograaf: Mike Bink
Foto: Rotterdam Business School | Interieurontwerp: Studio Groen+Schild | Fotograaf: Mike Bink

Loran Kampen, interieurarchitect en projectleider bij Groen+Schild, zal aan de hand van de projecten Lab42 (Universiteit van Amsterdam) en Rotterdam Business School (Hogeschool Rotterdam) vertellen over de samenwerking met opdrachtgevers en het behoud van de verschillende (sub)identiteiten binnen het geheel.

Studio Groen+Schild, een bureau voor architectuur en interieurarchitectuur in Deventer, spaart de natuur door nieuwe ruimtes te creëren binnen de bestaande omgeving. Zij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van binnenstedelijke locaties, het duurzaam transformeren van bestaande gebouwen en het ontwerpen van grootschalige interieurs, met als doel om de omgeving te verrijken met betekenisvolle architectuur en interieurarchitectuur.

Kracht van samenwerking

Joyce Bark, interieurarchitect bij 19 het atelier, gelooft dat de ruimtes waarin we leven en werken een diepgaande invloed hebben op ons welzijn. Bij 19 het atelier wordt de kracht van samenwerking tussen interieurarchitecten en architecten optimaal benut, waarbij ideeën en expertise samenkomen in innovatieve gebouwen.

Een integrale aanpak zorgt voor een naadloze verbinding tussen interieur en exterieur, waardoor een gevoel van continuïteit ontstaan en gebruikers zich verbonden voelen met hun omgeving. Joyce neemt ons mee in het ontwerpproces: Hoe ontwerp je voor basisonderwijs? Welke activiteiten wil je kunnen doen met de kinderen binnen de school? En hoe ga je het gebouw gebruiken? Aan de hand van een aantal projecten zal Joyce hierop ingaan.

Jakoba Mulderhuis

Odette Ex, oprichter van Ex Interiors, ontwerpt met haar bureau creatieve en circulaire leefomgevingen. Binnen de projecten gaan techniek en duurzaamheid hand in hand met een ecologische voetprint. De holistische benadering van projecten, waarin samenwerking met verschillende disciplines centraal staat, is een van de krachten van het bureau. Een goed interieur is een leefomgeving die ademt.

Odette zal vertellen over het Jakoba Mulderhuis, waarbij het interieurontwerp is ontstaan vanuit de behoefte naar een vernieuwend onderwijsconcept waar synergie, samenwerking, zelfstudie en innovatie worden gestimuleerd. Daarnaast zal zij het hebben over het Christelijk Lyceum Veenendaal, een samenwerking met Architectenbureau NOAHH | Network Oriented Architecture, waar hergebruik, circulariteit en identiteit centraal zijn geplaatst in het ontwerp.

Praktische informatie BNO Interieurzaken

Datum: 4 juni 2024
Tijd: 15.30 uur (inloop) | 16.00 uur (start) | 17.30 uur (drinks & bites)
Locatie: Mosa Design Studio, Pedro de Medinalaan 1a, Amsterdam
Tickets: gratis toegang

Stuur voor aanmelden een e-mail naar [email protected] o.v.v. Interieurzaken.