Biënnale Interieur 2020 uitgesteld naar 2021

Door de uitbraak van het Covid-19-virus, de impact ervan op de internationale interieur- en beurswereld en de uitdagende organisatie van grote events, beslist de Biënnale Interieur de editie 2020 uit te stellen tot het najaar 2021. De impact op een interieurfeest met 50.000 bezoekers is te groot om een succesvolle editie te garanderen, aldus de organisatie.
Biënnale Interieur 2020 uitgesteld naar 2021 | Project & Interieur

Wat niemand mogelijk achtte, is op amper enkele weken tijd realiteit geworden. De pauzeknop die tijdelijk werd ingedrukt, lijkt ondertussen meer dan een reset te betekenen. “De impact van het coronavirus is enorm voelbaar”, zegt Jo Libeer, ceo van het evenement. “Er heerst onzekerheid en investeringen worden uitgesteld. Wij moeten als organisatie hierin ook onze verantwoordelijkheid nemen, zowel naar exposanten als naar bezoekers toe. Omdat we het kwaliteitslabel hoog in het vaandel voeren, hebben we dan ook beslist de 27ste editie van de Biënnale Interieur met een jaar op te schuiven.”

Bijzonder jaar

2020 wordt sowieso een bijzonder jaar voor de Biënnale Interieur. Dit jaar wordt voor de 15de keer de Belgische designer van het jaar gevierd. Deze prijs zal in het najaar worden uitgereikt, in samenwerking met Knack Weekend en Le Vif Weekend. De Biënnale Interieur zette een paar jaar geleden ook al eerste stappen richting een nieuw model. De ontwikkeling van een heus stadsfestival en het gericht uitwerken van een intens en professioneler programma beantwoordden aan de vragen van de markt. Dat veranderingsproces wordt nu verder uitgewerkt. “Als organisatie kennen we de markt door en door. Onze voelsprieten worden gevoed door een team dat dagelijks in contact staat met internationale meubelfabrikanten, toonaangevende ontwerpers en thought leaders. We mogen de signalen dan ook niet negeren en moeten flexibel met de situatie omspringen”, besluit Libeer. “We kijken hoopvol naar de toekomst en krijgen er een jaar bij om aan een inhoudelijk sterke Biënnale te werken.”

Oneven jaren

Door het opschuiven naar 2021, verandert de Biënnale Interieur van jaar en wisselt het de even jaren voor de oneven jaartallen. De wereld zal er in een post-covid-tijdperk anders uitzien. Het evenement zal plaatsvinden in Kortrijk Xpo van 21 tot en met 25.10.2021.