Ex Interiors wint prijsvraag Werkplek van de toekomst

Actueel
‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Ex Interiors is met zijn concept de FL’EX-BOX winnaar geworden van de ontwerpprijsvraag Werkplek van de toekomst door Lensvelt en de Architect. Het betreft een ‘community-based office-box’ met een diversiteit aan werkfaciliteiten waar de gebruiker optimaal in focus kan werken, of een ruimte kan delen voor overleg of voor scrum sessies. Het is een plek waar mensen elkaar kunnen inspireren, spontaan kunnen ontmoeten en waar een geheel nieuwe leefstijl geïnitieerd wordt om kennis te delen. Oftewel, een ontmoetings(werk)plek van en voor iedereen die op zoek is naar het nieuwe circulaire evenwicht met moeder aarde, zichzelf en zijn omgeving.

De FL’EX-BOX van Ex Interiors, dat ook verantwoordelijk was voor het interieurontwerp van de Triodos Bank, heeft de ‘relatie met buiten, dicht in en met de natuur‘ als belangrijkste eigenschap. Het is een plek met een nieuwe definitie van werken, die losstaat van hoe het tot nu toe is gedaan. Gebruikers laten het gebouw los en plaatsen ‘office-boxen’ met diverse werkfuncties in de buitenruimte. Ontmoeting vindt plaats in de open lucht waardoor werk en natuur als vanzelf met elkaar verbonden worden, aldus het ontwerpbureau.

Tussen huis en kantoor volgens Ex Interiors

De FL’EX-BOX is een modulair Office-box-systeem dat geprefabriceerd wordt geleverd en overal geplaatst kan worden. Denk hierbij aan de rand van de bebouwde kom, in een weiland, aan het water, in het bos of zelfs in de eigen achtertuin. Van een enkele privé-box tot een volledige community: de FL’EX-BOX kan voor elk type plek een invulling bieden.

Modulariteit en circulariteit

De FL’EX-BOX is volledig circulair, modulair en zelfvoorzienend ontworpen. Gekeken vanuit een optimale functionaliteit, flexibiliteit en comfort zonder daarbij de natuur en bestaande omgeving aan te tasten. Ex Interiors streeft naar een optimale circulatie van verse lucht en voldoende te openen delen. Op het dak worden zonnepanelen of groen geplaatst. De FL’EX-BOX voorziet dus zelf in de nodige voeding, een regenwater buffer en draagt bij aan de biodiversiteit in zijn omgeving.

Modulair te koppelen

De ruimtes zijn modulair door te koppelen en zelfs stapelbaar. De afwisseling tussen gesloten en open wanden biedt een grote mate van flexibiliteit en ontwerpmogelijkheden. Aan de buitenzijde kan een kleine veranda met houten luiken gekoppeld worden.

Huidige tijd

Alle boxen zijn zo ontworpen dat deze in de huidige tijd, waarbij ook werkenden voldoende afstand van elkaar moeten houden, gebruikt kunnen worden. De maatvoering, gebaseerd op gangbare stramienmaten in kantoorgebouwen, maakt het tevens mogelijk de FL’EX-BOX een tweede leven te geven in het kantoor.