Maand: april 2020

MaterialDistrict Rotterdam uitgesteld naar 2021

Begin maart liet de organisatie van MaterialDistrict Rotterdam 2020 (MDR2020) weten dat het evenement vanwege het coronavirus is verplaatst naar 23-25 juni aanstaande. De onlangs afgekondigde coronamaatregelen van de overheid maken echter dat de vakbeurs ook dan niet kan worden gehouden.

Lees verder

Nieuwe ontwerpen Irene van Ophoven bij Bas van Pelt

Bij Bas van Pelt Binnenhuisarchitectuur in Den Haag wordt een aantal nieuwe ontwerpen van Irene van Ophoven / Autre Choix gepresenteerd. Met haar ontwerpen binnen de serie ‘Connected’ kunnen opvallende wanden worden gecreëerd. De serie omvat behang, textiel, tegels en een aantal unieke wandobjecten, geschikt voor zeer grote én kleinere muren. Alle designs kunnen op maat toegepast worden bij projecten.

Lees verder

Stadslab RAUM lanceert open call ‘Living Apart Together’

RAUM is op zoek naar installaties voor de publieke ruimte, die aanzetten tot sociale uitwisseling tussen mensen die elkaar niet kennen en waarbij anderhalve meter afstand wordt gewaarborgd. Creatieve makers kunnen tot en met 1 juni 2020 een voorstel insturen. De geselecteerde plannen worden in samenwerking met het Utrechtse stadlab gerealiseerd en zullen vanaf november 2020 tot voorjaar 2021 gratis te zien zijn op en rondom het Berlijnplein in Utrecht.

Lees verder

Hoe maak je een gebouw klaar voor de anderhalvemetersamenleving?

Hoe gaat kantoorwerkend Nederland straks weer veilig en efficiënt aan de slag nu de anderhalvemetersamenleving een feit is? Eén ding is zeker: er zal meer nodig zijn dan het waarborgen van die anderhalve meter afstand. Heijmans en CSU slaan via BeSense de handen ineen om een integrale oplossing te bieden voor een veilige werkomgeving, met naast het faciliteren van voldoende afstand aandacht voor een gezond binnenklimaat, goede hygiënemaatregelen en slimme benutting van gebouwen. 

Lees verder

80 procent Nederlandse architecten gebruikt BIM

Uit onderzoek van USP Marketing Consultancy blijkt dat dat de kennis en het gebruik van BIM (Building Information Modelling) onder Nederlandse architecten snel is toegenomen om verschillende redenen. Zo is er een hogere vraag vanuit de markt, in het bijzonder van overheidsinstanties. Ook willen sommige grote investeerders dat projecten in BIM worden uitgevoerd, omdat het sneller gaat en de faalkosten vermindert. Maar in hoeverre is BIM echt al geïmplementeerd in het Europese bouwproces?

Lees verder

‘Stikstofdruk voor bedrijven blijft de komende tien jaar hoog’

De afgelopen decennia zijn er grote reducties in de uitstoot van stikstof gerealiseerd. Sinds 2015 stagneert de daling, al leiden de coronamaatregelen tijdelijk tot aanzienlijk schonere lucht. Nederland stoot structureel nog steeds te veel stikstof uit om de achteruitgang van natuurgebieden te stoppen. Op weg naar 2030 zal de uitstoot met de Europese doelstelling en mogelijke aanscherping met het advies van de Commissie Remkes nog flink moeten dalen. Alle sectoren gaan hieraan een bijdrage leveren. Per verdiende euro stoot de landbouw meer uit dan de industrie en de bouw. Als innovaties niet voldoende uitkomst bieden, dan kost stikstofreductie door krimp van de landbouwsector de Nederlandse economie het minst. Dit blijkt uit onderzoek van ING Economisch Bureau.

Lees verder

InBetween: tussenscherm voor in de hospitalitysector

Ondernemers en leveranciers uit de hospitalitysector zijn zich hoopvol aan het voorbereiden op het aflopende tijdperk van het coronavirus, zo blijkt uit verschillende initiatieven die de kop op steken. Satelliet Meubelen is een van die initiatiefnemers.

Lees verder

De toekomstvisie van Heimtextil Trend Council

Nooit was het kijken naar de toekomst zo interessant als nu. De coronacrisis verandert onze toekomst met grote maatschappelijke en economische gevolgen. Markten veranderen drastisch en ons samenleven ondergaat ook fundamentele veranderingen. De Heimtextil Trend Council hield onlangs een online-bijeenkomst om te voorspellen hoe de crisis het interieurontwerp beïnvloedt, welke innovaties ons leven in de toekomst zullen verrijken en op welke trendthema’s we ons het komende jaar gaan richten.

Lees verder

Bolidt Innovation Center blijft open voor virtuele bezoekers

Bolidt heeft een creatieve manier gevonden om bezoekers tijdens de Covid-19-beperkingen een virtuele rondleiding te laten maken in het Bolidt Innovation Center. Bezoekers worden alleen onder strenge voorwaarden toegelaten, maar totdat de reisbeperkingen worden opgeheven is het Bolidt Innovation Center nu ook toegankelijk via online rondleidingen, die volgens de nieuwste technologieën ontwikkeld zijn.

Lees verder

Certificaat WELL Platinum versie 2 voor bestaand kantoor DGMR

Als tweede in Nederland ontvangt ingenieurs- en adviesbureau DGMR voor haar bestaande kantoor in Den Haag het certificaat WELL Platinum versie 2. Met deze hoogst haalbare certificering bewijst DGMR naar eigen zeggen dat een aantoonbaar gezonde werkomgeving ook in een bestaand kantoor te realiseren is. Deze erkenning moet de meerwaarde van gezonde medewerkers in een bestaande werkomgeving onderkennen.

Lees verder

Studio Wae geeft Marmoleumafval tweede leven

Studio Wae, de duurzame designstudio uit Utrecht, heeft onlangs voor het eerst met Marmoleum gewerkt en het gebouw van Fun Forest, een klimbos in Rotterdam, een ‘nieuwe oude’ vloer gegeven. Daartoe stelde producent Forbo Flooring Marmoleum-snijresten en -rollen, die niet meer gebruikt worden, beschikbaar. Daarmee wordt Marmoleum, dat al CO2-neutraal geproduceerd wordt van natuurlijke materialen, weer een stapje duurzamer.

Lees verder
  • 1
  • 2

Archieven

Partners

Toon alle partners