Innovatief kantoorlandschap voor BDO Den Haag

Projecten
Kantoren 
‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
M+R interior architecture heeft in samenwerking met BDO een nieuw innovatief kantoor in Den Haag ontworpen. Al voor het uitbreken van de Covid-19-pandemie ontwierp M+R het nieuwe toekomstbestendige gebouw; net als het kantoorgebouw voor de locatie BDO Amstelveen (opgeleverd in september 2019) is de basis van het concept een grote flexibele ontmoetingsruimte met een diversiteit aan overlegplekken, vergaderruimtes, lunchfaciliteiten en presentatieruimtes.

Voor de locatie van BDO in Den Haag huurt het accountantskantoor de komende jaren een bijzonder kantoorgebouw dat onderdeel uitmaakt van het HNK (Het Nieuwe Kantoor). Dit gebouwencomplex bestaat uit drie kantoortorens die onderling zijn verbonden door een verdieping. Onder deze verdieping zijn drie aparte entree units en parkeerplaatsen gesitueerd. BDO Den Haag heeft het kantoorgebouw met een eigen entree en kantoortoren met zeven verdiepingen op 1 september in gebruik genomen. Nieuwe innovatieve kantooromgevingen moeten veel meer ruimte bieden aan het hosten van medewerkers voor teambuilding; overleg en kennisdeling. Geconcentreerd werken kan immers ook vanuit de thuiswerkplek. Bij de nieuwe innovatieve werkomgeving van BDO Den Haag ligt daarom de nadruk op ontmoeten en zijn in het gebouw een aantal ‘werk’vloeren ingericht die ruimte bieden aan flexibele, aanland- en concentratiewerkplekken.

Nauwe samenwerking

M+R, dat ook een tijdloos icoon voor Canon Production Printing ontwierp, heeft het nieuwe kantoorconcept ontwikkeld in nauwe samenwerking met de stakeholders en gebruikers van BDO. Het concept heeft vorm gekregen in de verschillende inspiratie en co-creatie sessies die M+R heeft geïnitieerd in opdracht van BDO. De eerste verdieping van het gebouw is een grote open ruimte waar de receptie, vergaderruimten en het eet-/werkcafé zijn ondergebracht. Een belangrijk onderdeel van het concept is de grote trap-tribune die midden in de ruimte komt, waarmee de bovenliggende verdiepingen worden verbonden. De architecturale tribune is onderdeel van de ontmoetingsruimte en tevens de plaats voor presentaties aan grote groepen mensen. Voor deze bouwkundige ingreep is er een speciale staalconstructie en een grote sparing tussen de 1e en 2e verdieping. De vergaderruimten zijn uitgerust met ‘state of the art’ audiovisuele middelen die bijdragen aan de nieuwe manier van werken. Deze verdieping heeft naast de vergaderruimten, diverse verschillende plekken voor overleg, dit alles in een gezonde groene omgeving met veel beplanting.

Speciaal voor BDO ontwikkeld werkconcept

De werkverdiepingen zijn ingericht met het speciaal voor BDO ontwikkelde werkconcept van M+R; een meanderend landschap met onder meer werkgebieden, samenwerkruimten, stilteruimten en ontmoetingsgebieden. Een beproefd concept dat al op meerdere plaatsen met succes is uitgerold (en gekopieerd). Duurzaamheid staat bij M+R altijd centraal: ook voor dit project worden duurzame (biobased en C2C) producten toegepast en worden er onderdelen hergebruikt. Voor BDO heeft M+R een nieuwe look & feel kleur en materialenconcept ontwikkeld voor de komende jaren, gebaseerd op de corporate identity van BDO Internationaal.

www.mplusr.nl

(Fotograaf: Studio de Winter)

LEGENDA
Opdrachtgever BDO Accountants | Den Haag
Architect/interieurarchitect M+R Interior Architecture
Projectarchitect Hans Maréchal
Ontwerpteam Emy Liebregts, Eva Neijens, Anuschka Maréchal, Marcel Visser
Leveranciers Interface, QbiQ Wall Systems, M+N Projecten, Ahrend, Van Voorst Projectendienst, De Klerk interieurbeplanting, BestLed