Kwaliteit en gedetailleerdheid in pand Hoffmann Group

Projecten
Kantoren 
‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Ongeveer 4.000 zeer gemotiveerde medewerkers in meer dan 50 landen maken Hoffmann Group tot wat het nu is: Europa’s toonaangevende systeempartner voor kwaliteitsgereedschappen, hoofdzakelijk gericht op de maakindustrie.

In december 2020 betrok de Nederlandse vestiging van de Hoffmann Group een nieuw, energieneutraal pand op een bedrijventerrein in Borne. Het door Erwin Kleinsman in samenwerking met StudioDAD ontworpen pand ademt aan alle kanten kwaliteit uit. Er is gekozen voor een compact (en daardoor energiezuinig) volume van drie verdiepingen, met veel transparantie. Daglicht wordt zoveel mogelijk binnengehaald, rechtstreekse zonnewarmte wordt echter geweerd. Door de draaibare zonweringslamellen is koeling bijna niet nodig en zou het gebouw gasloos – met energie uit zon, bodem en wtw (warmteterugwinning) – kunnen voldoen aan de Breeam-kwalificatie ‘outstanding’.

Uitnodigend gebouw voor Hoffmann Group

Studio Westgeest, ook verantwoordelijk voor het interieur van Breedband Arnhem, kreeg de opdracht voor het interieurontwerp. De gedetailleerdheid die het gebouw kenmerkt, heeft Judith Westgeest in haar interieurontwerp terug laten komen. In de ontvangstruimte krijgt de bezoeker een warm en welkom gevoel – door de licht- en openheid van de balie en het gebruik van kleuraccenten uit het bedrijfslogo. Ook de trap naar boven, die Westgeest iets heeft laten doortrekken en verbreden, is uitnodigend. Op de eerste verdieping zijn een ontspanningsruimte en de vergaderzaal . De laatste is door middel van een scheidingswand in twee ruimtes te verdelen. De verdieping maakt een lichte indruk, door het gebruik van veel hout en de kleur wit.

Verrassend lichteffect

Op de tweede verdieping zijn alle werkplekken langs de ramen gesitueerd. In het midden van de grote ruimte bevinden zich over de hele lengte een pantry, kleine vergaderruimtes, multifunctionele werkplekken en stilte-werkplekken. Deze functionele blokken zijn aan de buitenzijde voorzien van antraciet structuurbehang. Het antraciet vormt een mooi contrast met het hout aan de binnenzijde van de blokken. Ook is het hout als vlak in de vloer doorgetrokken in de lengterichting van de verdieping, waardoor een visuele verbinding tussen de blokken ontstaat. De combinatie van houten elementen en strakke metalen lijnen in kozijnen en scheidingswanden, zorgt voor een moderne en warme uitstraling. De zonweringslamellen die aan de buitenzijde van de gevel zijn bevestigd, zorgen voor een verrassend lichteffect in het interieur.

www.studiowestgeest.nl
www.erwinkleinsman.nl
www.dadarchitectuur.nl

Legenda
Opdrachtgever Hoffmann Group
Interieurontwerp Judith Westgeest, Studio Westgeest
Architect Erwin Kleinsman in samenwerking met StudioDAD
Projectbegeleiding BBD Bouwmanagement B.V.
Vaste inrichting Kats van Hout
Losse Inrichting Rogin, Elst
Installateur Lammerink Installatiegroep
Aannemer Droste Bouwgroep
Oppervlakte circa 3000 m²

(Fotografie: Peter de Ruig)