J.P. van Eesteren levert (ver)nieuwbouw zorgcomplex op

Projecten
Herbestemming 
‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
De afdeling Verbouw, Onderhoud en Renovatie (VOR) van bouwbedrijf J.P. van Eesteren heeft onlangs de verbouwing van het Rotterdamse zorgcomplex ‘de State’ opgeleverd aan opdrachtgever Fundis. De complexe (ver)nieuwbouw is, ondanks corona, in de geplande 31 maanden afgerond terwijl de zorgwerkzaamheden doorgang konden blijven vinden.

Het grotendeels uit de jaren zestig daterende zorgcomplex in Hillegersberg heeft dankzij de medewerken van J.P. van Eesteren — dat ook betrokken was bij de realisatie van Christelijk Lyceum Zeist, een ware, door RAU Architecten ontworpen, metamorfose ondergaan waardoor cliënten en medewerkers van de State kunnen genieten van comfort en moderne faciliteiten. De panden zijn geheel gasloos en worden voortaan verwarmd en gekoeld via warmtepompen.

J.P. van Eesteren renoveerde in fases

De drie gebouwdelen zijn om de beurt aangepakt. Tijdens de renovatie bleven de andere twee gebouwdelen steeds volledig beschikbaar voor gebruik door medewerkers, cliënten en bezoekers. “Een uitdagende situatie, die hoge eisen stelt aan veiligheid”, aldus projectmanager René Spek. “Vanwege de omgang met kwetsbare ouderen kwamen daar nog meer voorzorgsmaatregelen bij tijdens de coronaperiode. Gelukkig hebben we het project zonder een enkel incident kunnen afronden.”

Houtskelet

Twee gebouwdelen zijn tot op het betoncasco gestript en daarna via houtskeletbouw opnieuw opgebouwd; de ‘vernieuwbouw’. Het derde deel is gesloopt en vervangen door een geheel nieuw pand. Eén van de drie delen heeft een extra woonlaag gekregen, zodat er meer ruimte is voor 1- of 2-kamerappartementen. Op de begane grond zijn algemene ruimten ingericht, zoals een brasserie en een therapie- en behandelcentrum.

(Foto’s: Bert Rietberg)