Grootschalige renovatie voor groen familiebedrijf Elho

Projecten
Herbestemming 
‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Elho is een groen familiebedrijf met meer dan vijftig jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van duurzame kunststoffen designpotten voor bloemen en planten. Voor een grootschalige renovatie van het kantoor en magazijn ontwikkelde architectenbureau Space Encounters in samenwerking met Binnenvorm een biophilic office designconcept met een aantal grote binnentuinen. Leoxx leverde de naadloze gietvloer.

In het ‘groene’ kantoorgebouw van Elho in Tilburg zijn vijf binnentuinen gecreëerd. De grootste is de kantoorruimte voor de werknemers met werkplekken aan een tot bureau omgetoverde plantentuin van dertig meter lang. Met een grote diversiteit aan tropische planten in verschillende kleuren, texturen en hoogtes dient deze werkplek als creatief centrum waar nieuwe ideeën en innovaties ontstaan. Het hart van het bedrijf wordt gevormd door het atrium dat dient als circulaire schakel tussen de verschillende verdiepingen. De overige binnentuinen zijn gerealiseerd in twee vergaderruimtes en de conferentiezaal.

Harmonieuze naadloze basis voor Elho

Voor de vloer is gekozen voor een naadloze gietvloer in een natuurlijke kleur uit de extreem slijtvaste Caracterr Rough-serie, geleverd door Leoxx. De zachte en lichte tint creëert een harmonieus geheel en vormt samen met het groen een verbindende factor tussen de verschillende ruimtes en verdiepingen. Een ideale basis voor een natuurlijk en rustgevend interieur waarin al het groen uitstekend tot zijn recht komt. Al met al een prachtig staaltje biophilic design, aldus de vloerenleverancier.

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.