De Twee Snoeken ontwerpt experience center

Projecten
Kantoren 
‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Hager Nederland heeft haar nieuwe experience center op bedrijvenpark De Brand in ’s-Hertogenbosch volledig in gebruik genomen. De bouw van de nieuwe huisvesting is in december 2020 gestart en de eerste medewerkers konden al voor kerstmis 2021 in het gebouw aan het werk. Architectenbureau De Twee Snoeken heeft met haar ontwerp een elegant gebouw gecreëerd met een hoogwaardige uitstraling. Het interieur draagt de identiteit van Hager uit en zorgt ervoor dat bezoekers op een open en gastvrije manier worden ontvangen.

Bij binnenkomst in het door De Twee Snoeken ontworpen gebouw vloeit het publieke gebied via een prominent trappenlandschap prachtig over op de eerste verdieping. De verschillende soorten zitjes en beplanting maken het een sfeervolle ontmoetingsplek met ruimte voor ontspanning onder het genot van een kopje koffie of een heerlijke lunch. De grote, glazen pui aan de waterkant geeft bezoekers en medewerkers een prachtig uitzicht. De belangrijkste verblijfsfuncties van het gebouw liggen dan ook aan deze zijde, waar veel daglicht binnenkomt.

Ontmoeting en klantcontact

Ook op de eerste verdieping wordt ontmoeting en klantcontact gefaciliteerd. Bij het betreden van het trappenlandschap lopen we richting de centrale vide, aangetrokken door het licht dat het gebouw instraalt door het grote daklicht. We vinden daar een centraal koffiepunt en een groot digitaal scherm waarop content wordt getoond die is afgestemd op de specifieke bezoeker. De grote kast biedt ruimte voor technische accessoires waarmee ter plekke een bedrijfspresentatie kan worden samengesteld. Hier wordt ook de lunch verzorgd voor bezoekers, die bijvoorbeeld een lezing hebben bijgewoond in het auditorium. Aan de gevels kunnen er passende spreekkamers worden gekozen voor zowel intern als extern overleg, zoals brainstormruimtes of ruimtes voor meer formele vergaderingen.

Ontwerpkenmerken De Twee Snoeken

De werkplekken op de tweede en derde verdieping zijn door De Twee Snoeken ontworpen als hybride en gezonde werkomgeving. Dit bureau was ook betrokken de renovatie en uitbreiding van een voormalig Fraterhuis. Medewerkers kunnen hier in het experience center kiezen voor bijvoorbeeld een aanlandplek, open werkplek, samenwerkplek of scrumruimte. Doordat deze aan de gevel liggen, krijgen medewerkers altijd genoeg daglicht. Ook is er een daily start up punt en kan er worden gekozen voor een concentratiecocon. Door een combinatie van petvilt en houten latten als plafond- en wandafwerking heeft de werkomgeving een optimale akoestiek. De trappen in de vide en het hier en daar bewust weglaten van krukken bij hoge tafels stimuleren beweging. Na de komst van het coronavirus is er snel geschakeld en zijn de werkplekken aangepast voor een optimale inzet van digitale schermen en camera’s. Ronde tafels zijn vervangen door tafels in trapeziumvorm, zodat een team gemakkelijk naar een scherm kan kijken.

Écht bij Hager passen

Om ervoor te zorgen dat het nieuwe gebouw écht bij Hager past, is door materialisatie en kleurgebruik haar identiteit in het interieur zichtbaar gemaakt. Hager wilde graag een ‘warm’ en toegankelijk pand met een informele en gemoedelijke sfeer, zowel in het publieke als het werkgebied. Warme kopertinten, afgeleid van het materiaal dat voor Hagers elektrotechnische producten de verbinder vormt, zijn gekozen als verbinder in het interieur. Zowel de binnen- als de buitenzijde van de driehoekige gebouwkern is uitgevoerd in houten latten met een donkere accentkleur, waardoor de ervaring van het hout overal in het gebouw aanwezig is. Aan de gevel heeft het hout veelal lichte tinten gekregen. Zo is er een functioneel gebouw ontstaan met een heldere structuur en een warme sfeer. Een plek waar collega’s en relaties goed kunnen samenwerken, maar waar Hager zich ook op een bijzondere manier aan klanten kan presenteren.

(Fotografie: Joep Jacobs)