Woonoplossing voor Utrechtse student: The Cube

Interior Group met co-creators Keijsers Interiors én De Projectgroep hebben samen de opdracht gekregen tot het volledig (maatwerk) inrichten van het grootschalige en prestigieuze Utrechtse studentencomplex The Cube. Het markante studentenwooncomplex staat op de oude locatie van de Nederlandse Pakketdienst in de wijk Overvecht in Utrecht - hoek Zamenhofdreef en de Brailledreef.
Woonoplossing voor Utrechtse student: The Cube | Project & Interieur

The Cube wordt als een stad in een stad, waar bewoners van allerlei achtergronden en pluimage straks samenkomen. Dit hele complex bestaat uit 639 gevarieerde appartementen voor individuen, stellen, PhD-kandidaten, mindervaliden en units gegroepeerd in woongroepen. Er komt een grote fietsenkelder en 1.000 m2 publieke voorzieningen waaronder horeca en achttien ‘shared livings’. Denk hierbij aan een mooie, moderne lounge, een restaurant met leerbedrijf, koffiebar en een sfeervol ingerichte bibliotheek en studieruimten.

The Cube wordt hoogste gebouw van Overvecht

The Cube sluit aan bij de Utrechtse ambitie van Healthy Urban Living met verschillende sportfaciliteiten zoals een bootcamp-track, fitnessruimte en een buitensportveld op de 1ste verdieping. Er worden collectieve daktuinen gerealiseerd en een prettige binnenplaats – alles om het woon- en leefcomfort zo optimaal mogelijk te maken. De vervlechting van stad en groen, Overvecht en Utrechtse binnenstad, student en wijkbewoner krijgt vorm in dit karakteristieke gebouw. Met zijn 15 etages is The Cube daarmee het hoogste gebouw in de wijk Overvecht. Voor de buurtbewoners gaat het complex zeker ook een verbindende rol vervullen. Zo komt op de begane grond een centrale plek waar iedereen elkaar kan ontmoeten voor verschillende activiteiten. En er komt een horecaplein [De Plint genaamd] dat uiteraard voor iedereen vrij toegankelijk is.

Techniek en ambacht

Na de zomer starten de specialistische inrichtingswerkzaamheden voor Keijsers Interiors en De Projectgroep. Het gebouw wordt naar verwachting voor het collegejaar 2022-2023 opgeleverd. “Wij zijn erg blij met deze fantastisch mooie opdracht, zeker ook omdat het in onze ‘eigen’ stad is”, aldus Rob Heijneman salesmanager bij Keijsers Interiors. Het produceren en inrichten van maatwerkinterieur is De Projectgroep en Keijsers Interiors op het lijf geschreven. Beide bedrijven sámen bieden toegevoegde waarde door bundeling van krachten, kennis en kunde. Techniek en ambacht vertalen in creativiteit in alle fases van het interieurproces: van reflectie op ontwerp tot uitvoering. Vanuit deze synergie zijn zij de co-creators van Interior Group – met het experience center – dé inspiratieplek bij uitstek waar meesterschap, design, vindingrijkheid, vakmanschap, ambacht en uniciteit samensmelten