Wittmann opent nieuwe showroom in Amstelveen

Wittmann Meubelworkshops opent gezamenlijk met Modular een nieuwe showroom in Amstelveen. Het bedrijf beleeft een veelbewogen jaar, met de lancering van de Andes-collectie en de aanstelling van Luca Nichetto als nieuwe art director. Bovendien is een nieuwe website in gebruik genomen, inclusief meubelconfigurator Beam en was er de succesvolle deelname aan de Salone del Mobile in Milaan.
Wittmann opent nieuwe showroom in Amstelveen | Project & Interieur
Wittmann opent nieuwe showroom in Amstelveen | Project & Interieur
Wittmann opent nieuwe showroom in Amstelveen | Project & Interieur
Wittmann opent nieuwe showroom in Amstelveen | Project & Interieur

De beslissing van Wittmann en Modular om een gezamenlijke showroom, pakt goed uit, aldus beide bedrijven. Dankzij Modular is het verlichtingsplan in de ruimte optimaal, waardoor de meubelcollecties van de meubelspecialist beter uitkomen. Daarnaast zijn er nog een aantal voordelen dankzij deze synergie. Architecten en ontwerpers die interesse hebben voor de verlichtingsproducten van Modular komen na een bezoek aan de showroom automatisch in contact met producten van Wittmann, en andersom. Ceo dr. Alexander Sova: “De Nederlands markt waardeert Wittmann, we merken dat er met name interesse is voor de eenmalige modellen. Met de showroom in Amstelveen kunnen we nu ook onze potentie voor grootschalige settings laten zien en het Oostenrijkse vakmanschap dichterbij brengen bij onze klanten en partners in Nederland.”

Internationaal gerenommeerde designers voor Wittmann

De nieuwe art director Luca Nichetto hoort – samen met Jaime Hayon en Sebastian Herkner – tot een groep van internationale gerenommeerde designers, die Wittmann in een nieuw tijdperk begeleiden. In het verleden heeft het bedrijf al met grote ontwerpers als Jean Nouvel, Monica Förster of Marco Dessi gewerkt. Bovendien hebben de Wittmann-workshops het alleenrecht van de Josef Hoffmann Stichting gekregen om de meubels van Josef Hoffmann volgens origineel ontwerp te maken. De bekendste ontwerpezijn Kubus, Alleegasse en Fledermaus. Sova: “Wij willen met onze meubels optische levenswerelden scheppen, gekenmerkt door modern wonen en werken. Met Luca Nichetto als art director hebben we de juiste partner hiervoor gevonden.”

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.