Winnaars Antalis Interior Design Award bekendgemaakt

Antalis heeft vandaag de ontwerpers, interieurarchitecten en drukkers bekendgemaakt die de Antalis Interior Design Awards hebben gewonnen. De tweede editie van de ontwerpcompetitie, gericht op interieurontwerpers, architecten, drukkers, adverteerders en ontwerpscholen, gaf deelnemers de mogelijkheid hun fantasie los te laten en hun creativiteit door te voeren in al hun ontwerpen, aldus de initiatiefnemers. Met 535 projecten door creatievielingen uit 24 verschillende landen was de wedstrijd een groot succes.
Winnaars Antalis Interior Design Award bekendgemaakt | Project & Interieur
Winnaars Antalis Interior Design Award bekendgemaakt | Project & Interieur
Winnaars Antalis Interior Design Award bekendgemaakt | Project & Interieur
Winnaars Antalis Interior Design Award bekendgemaakt | Project & Interieur
Winnaars Antalis Interior Design Award bekendgemaakt | Project & Interieur

Marion Delage, medeoprichter van decoratiebedrijf Parégrine, en Mariana Castillo, illustrator hebben gewonnen met hun project ‘Youse city mural’ in de categorie office. Met deze vrolijke en warme illustratie, geprint op behangpapier, wilden Delage en Castillo de gedachte achter en het team van het bedrijf weergeven, om ze trots te laten zijn op hun eigen werkplek: “We zijn vereerd met deze prijs. De wandversiering maakt het mogelijk om jezelf te onderscheiden en om van de leefomgeving een vertegenwoordiging te maken van jouw eigen merk. Het feit dat een belangrijke speler in de visuele communicatiesector zoals Antalis ons project heeft uitgekozen is voor ons een teken van vertrouwen en erkenning.”

Retail

In de categorie Retail won Morad Biki met zijn ontwerp dat tot een hoger niveau is getild dankzij een mise-en-scène die hij creëerde op de muur van een gebouw. Hij zegt hierover: “We hebben ervoor gekozen om  Coala Walk & Wall te gebruiken om aan Zadig & Voltaire’s vraag te voldoen om visuele decoraties toe te voegen aan de muren van de gebouwen rondom haar flagship stores. De Coala Walk & Wall oplossing van Antalis is hiervoor ideaal omdat het waterproof, vuilafstotend, makkelijk aan te brengen en te verwijderen is op allerlei verschillende oppervlakten, waaronder glas en beton.”

Hospitality

Loes Kok won de prijs in de categorie Hospitality voor haar make over van Fred’s Kitchen, een hip restaurant in Amsterdam. Kok: “We wilden dit chique restaurant een stoere uitstraling en ‘street’vibe geven die past bij de trendy wijk waar oude pakhuizen zijn omgebouwd tot loft-stijl appartementen, boetieks en restaurants. Het interieur van het restaurant was ongelooflijk mooi, maar miste de look en feel die past bij de industriële omgeving. Het formaat van de muren was een kans om een gigantische muurschildering te creëren en digitaal drukwerk maakte het mogelijk om dit kunstwerk op ware grootte te printen. We hebben voor Coala-behang met een leerlook en -feel gekozen om textuur aan het ontwerp toe te voegen. We zijn erg blij met het resultaat: het restaurant ziet eruit als één geheel, chique en modern tegelijk.”

Publieksprijs

Andrea Böjtö, die de Publieksprijs heeft gewonnen: “Dankzij Antalis en de Coala-producten konden we een magnifieke fantasiewereld ontwerpen die op de Noordpool leek, waardoor MRI-scans voor kinderen in het Heim Pál ziekenhuis een plezierigere en minder stressvolle ervaring werden.”

Public Buildings

De winnaar in de categorie Public Buildings, Francisco Rubio Ordás, zegt over zijn project in een kinderziekenhuis: “Antalis heeft het voordeel dat zij producten leveren die aan de hoogste veiligheidsvoorschriften voldoen.”