West-Vlaamse vloerbedekkingfabrikanten slaan handen ineen

De eerste editie van Flanders Flooring Days vindt van 2 tot 5 mei plaats. Hierbij stellen tien West-Vlaamse vloerbedekkingfabrikanten simultaan hun deuren open voor aankopers en retailers uit de hele wereld. Hiermee bieden ze naar eigen zeggen een originele aanvulling op de internationale vakbeurzen.
West-Vlaamse vloerbedekkingfabrikanten slaan handen ineen | Project & Interieur

De initiatiefnemers van het event vertegenwoordigen het leeuwendeel van wat op wereldvlak aan kwalitatieve vloerbekleding wordt geproduceerd. Associated Weavers, Balta, Beaulieu International Group, Coretec Floors, ITC, IVC Group, Lano Carpet Solutions, Modulyss, Ragolle en Unilin Flooring stellen gelijktijdig hun showrooms en productiefaciliteiten open voor een internationaal professioneel publiek.

Nieuw concept West-Vlaamse vloerbedekkingfabrikanten

Het concept van Flanders Flooring Days is in niets te vergelijken met de klassieke vakbeurzen. Alle deelnemende vloerbedekkingfabrikanten zijn gevestigd in een beperkte geografische regio, op korte afstand van elkaar. Kortrijk Xpo speelt een verbindende rol in het gegeven, met haar uitgebreide ervaring in de internationale beurswereld.
Bezoekers kunnen op afspraak in de verschillende showrooms terecht om uitgebreid kennis te maken met de mensen achter de producten. Dit staat volgens de organisatoren alvast garant voor meer diepgaande en waardevolle contacten.

Kwaliteitsimago

De deelnemende bedrijven geven een inkijk in de nieuwste materialen, toepassingen, decoren en productietechnieken. Via presentaties en individuele contacten worden de professionele aankopers op de hoogte gebracht van de laatste trends en innovaties in de sector om aan de steeds hogere verwachtingen van hun klanten te kunnen voldoen.
Flanders Flooring Days drijft niet enkel op vloerbedekking, maar speelt ook in op het bredere kwaliteitsimago van de regio, met name op vlak van cultuur, erfgoed, gastronomie en hospitality. Tal van restaurants, musea en hotels in de regio kunnen de totaalbeleving voor de bezoekers versterken. Deze aangename randaspecten zullen eveneens aan bod komen tijdens de gemeenschappelijke Flanders Flooring Gala Night in Kortrijk Xpo.