Webinar ‘Van Thuis naar Hybride Werken’

‘Hybride werken’ lijkt het nieuwe toverwoord binnen kantoorhoudende organisaties. Maar wat betekent de term eigenlijk? Hoe implementeer je hybride werkvormen op verantwoorde wijze? En welke beren zijn er daarbij op de weg? Om deze vragen te beantwoorden organiseren Aestate/Ontrafelexperts, het Center for People and Buildings (CfPB), TU Delft en TU Eindhoven een online evenement.
Webinar ‘Van Thuis naar Hybride Werken’ | Project & Interieur
Webinar ‘Van Thuis naar Hybride Werken’ | Project & Interieur

Het webinar ‘Van Thuis naar Hybride Werken’ wordt gehouden op donderdag 1 juli. Het evenement is bedoeld voor iedereen die beroepsmatig geïnteresseerd is in hybride werken. “Gedurende een groot deel van 2020 voerden wij een grootschalig onderzoek uit naar thuiswerken onder 40.000 kenniswerkers”, aldus een woordvoerder van het onderzoeksteam. “Op basis van de uitkomsten van het onderzoek kunnen we belangstellenden informeren over verschillende belangrijke onderwerpen die verband houden met de implementatie van hybride werkvormen.”

Gedegen basis

Het webinar bestaat onder meer uit verschillende kennissessies, waar deelnemers door de onderzoekers geïnformeerd zullen worden over de uitkomsten en implicaties van het grootschalige onderzoek. Juist die wetenschappelijke invalshoek is belangrijk, stelt het onderzoeksteam van Aestate/Ontrafelexperts, CfPB, TU Delft en TU Eindhoven, dat al veel meer onderzoek heeft gedaan naar het nieuwe werken. “Er wordt door verschillende partijen momenteel veel geroepen over hybride werken, vaak zonder dat er een gedegen basis voor is. Wij vinden het belangrijk om feit en fictie te scheiden.”

Programma

Het programma ziet er donderdag 1 juli als volgt uit:
14:00 – 14:10 uur Welkom en toelichting programma
14:10 – 14:40 uur Toelichting onderzoeksresultaten
14:40 – 15:05 uur Keynote van Folkert Hersman, De Nederlandsche Bank
15:05 – 15:15 uur Pauze
15:15 – 16:00 uur Parallelsessies over de onderwerpen Leiderschap, Productiviteit, Nieuwe medewerkers en Werkgeluk
16:00 – 16:05 uur Pauze
16:05 – 16:20 uur Pitch vervolgonderzoek: Werk in Transit
16:20 uur Afsluiting

Inschrijven webinar ‘Van Thuis naar Hybride Werken’

Deelnemers aan het webinar ontvangen het integrale onderzoeksrapport van het We Werken-onderzoek alsmede een e-zine, waarin op basis van de onderzoeksuitkomsten ervaringen, visie en discussiepunten worden gedeeld in artikelen, columns, infographics en mini-podcasts. Kosten voor deelname aan het webinar ‘Van Thuis naar Hybride Werken’ bedragen 95 euro exclusief btw per persoon. Inschrijven kan via de website https://www.wewerkenthuis.nl/webinar-van-thuis-naar-hybride-werken/.

(Fotografie: Ronald Carreno)