Vepa x Drentea kiest Vepa als merknaam

Kantoormeubelfabrikanten Vepa uit Hoogeveen en Drentea uit Emmen kondigden halverwege vorig jaar een commerciële samenwerking aan. Sinds 1 januari 2021 is de daadwerkelijke fusie een feit. Vanaf 6 april gaat het bedrijf verder onder de handels- en merknaam Vepa. De productielocaties en kantoren in Emmen en Hoogeveen blijven beide bestaan, net als de showroom in Hoogeveen en het GreenField in Emmen. 
Vepa x Drentea kiest Vepa als merknaam | Project & Interieur
Vepa x Drentea kiest Vepa als merknaam | Project & Interieur
Vepa x Drentea kiest Vepa als merknaam | Project & Interieur

Het aanpassen van de handels- en merknaam naar Vepa is vooral een rationele keuze. De naam is in Nederland en daarbuiten eenvoudiger uit te spreken dan VepaDrentea. Bovendien worden zowel de Vepa-producten alsook de Drentea-producten al sinds 2015 in het buitenland onder de naam Vepa in de markt gezet. De naam Drentea is in het buitenland niet bekend. Het kost enorm veel tijd, geld en inspanning om een nieuwe merknaam op te bouwen, vandaar dat er gekozen is om verder te gaan met de naam Vepa. Het bedrijf vindt het spijtig dat de naam Drentea als merknaam verdwijnt. Men is trots op de historie van Drentea, maar ziet een gezamenlijke toekomst onder één merknaam als een positieve ontwikkeling waarmee ze sterker in de markt staan.

Locatie Emmen

De productielocatie op industrieterrein Bargermeer in Emmen blijft de plek waar plaatstaal verwerkt wordt. Ook de productie van de 100 procent biologische Hemp-stoel gaat daar plaatsvinden evenals de doorontwikkeling van andere innovaties die ontstaan zijn in het Drentea ‘GreenField’ naast de fabriek. Tevens blijft het kantoor aan de James Cookstraat in Emmen z’n functie behouden. De showroom in Emmen krijgt een nieuwe bestemming voor zusterbedrijf De Lockerfabriek en als opleidingscentrum voor de Fair Furniture Group (de Fair Furniture Academy). De rest van de productie is in Hoogeveen, waar ook het hoofdkantoor en de showroom van zijn.

Officiële handelsnaam per 6 april: Vepa

Vanaf  6 april staat de naam Vepa dus voor de naar eigen zeggen mooiste en meest duurzame Drentse kantoormeubelfabrieken met een historie die teruggaat tot de jaren vijftig van de vorige eeuw. Drentse nuchterheid en een mentaliteit van doeners. Bert Top en Janwillem de Kam vormen samen de directie van de fabrikant. Met ruim 270 medewerkers wordt in Hoogeveen en Emmen gewerkt aan de toekomst, een duurzame toekomst.