Ventura Projects gedwongen te stoppen na tien edities

Na tien succesvolle edities is er geen toekomst meer voor Ventura Projects. De coronacrisis en de gevolgen daarvan hebben zo’n grote impact op het bedrijf, dat toekomstige edities van de populaire tentoonstellingen tijdens internationale designevents niet meer plaats zullen vinden.
Ventura Projects gedwongen te stoppen na tien edities | Project & Interieur
Ventura Projects gedwongen te stoppen na tien edities | Project & Interieur

Ventura Projects stond volledig in de steigers voor de elfde editie tijdens de Milan Design Week 2020, maar de annulering hiervan en overige annuleringen voor toekomst evenementen hebben het moederbedrijf de das omgedaan. Margriet Vollenberg, oprichter en art director van Ventura Projects, heeft helaas de beslissing moeten nemen om alle Ventura Projects-activiteiten stop te zetten.

Ventura zal gemist worden

De tentoonstelling zal gemist worden in de wereldwijde ontwerpcommunity. Het waren zorgvuldig samengestelde designevenementen in grote designhotspots zoals Milaan, Londen, New York, Berlijn, Kortrijk en Dubai, met een specifieke focus op internationaal hedendaags design – zowel door opkomende ontwerpers als door gevestigde merken en labels. Conceptuele experimenten werden afgewisseld met professionele presentaties. Op deze manier werden bezoekers uitgedaagd om design vanuit verschillende perspectieven te bekijken en werden deelnemers verbonden met anderen die buiten hun eigen domein werkten. In lijn met de bredere reikwijdte van het ontwerp, bood de open benadering van het evenement deelnemers de flexibiliteit om hun werk te presenteren op een manier die het beste bij hun praktijk paste.