Veel aandacht voor de werkplek op Ambiente 2024

Veel aandacht voor de werkplek op Ambiente 2024

Van 26 tot en met 30 januari is de Messe Frankfurt het toneel van Ambiente, ’s werelds grootste beurs voor consumentengoederen. Ambiente wordt net als vorig jaar tegelijkertijd gehouden met de beurzen Christmasworld en Creativeworld, wat zeker weer zal bijdragen aan de grote drukte op het reusachtige beursterrein (vorig jaar waren er in totaal 154.000 bezoekers uit 170 landen) en bovendien de nodige synergiën tussen de verschillende branches mogelijk maakt. De editie van 2024 was in oktober reeds volledig uitverkocht.

Veel aandacht voor de werkplek op Ambiente 2024

Ook dit jaar zijn er weer vier beursonderdelen op Ambiente – Dining, Living, Giving en Working. Het onderdeel Working zal sterk worden uitgebreid. Bij de Office Design & Solutions in hal 3.1 zijn onder meer leveranciers van kantoormeubilair als Hey-Sign, Vario Büroeinrichtung Studio Antti – Evavaara Design, Woodtec en König + Neurath vertegenwoordigd. In hal 3.1 is ook de Future of Work Academy, waar alles draait om de vragen hoe modern, hybride werken in de toekomst zal worden georganiseerd en welke ruimtes en apparatuur hiervoor nodig zijn. Elke dag staan er andere onderwerpen en rondleidingen op de agenda. Op zaterdag 27 en zondag 28 januari zijn er bijvoorbeeld de Architect Days georganiseerd door World Architects – met lezingen door gerenommeerde architecten, planners en onderzoekers over de huidige veranderingen in de werkwereld, digitale oplossingen voor samenwerking en duurzame concepten voor een moderne werkplek. In totaal zullen acht experts verschillende perspectieven op het werk presenteren, met de nadruk op architectuur en kantoorplanning. Het Office segment van Working krijgt een bijzondere plek: in de Festhalle en het Forum – afgelopen februari nog bezet door andere evenementen, in januari 2024 ingezet als extra ruimte.

Veel aandacht voor de werkplek op Ambiente 2024

Ambiente Designer 2024

Alle award ceremonies vinden plaats op vrijdag 26 januari, de Awards Day. De zaterdag wordt Designer Day: vijf gastontwerpers zullen deze dag vormgeven en het onderwerp design vanuit verschillende perspectieven belichten. Voor de hotelbranche is er voor het eerst een Hotelier's Day op maandag 29 januari. De Italiaanse ontwerper Elena Salmistraro, uitgeroepen tot 'Ambiente Designer 2024’ zal ‘The Lounge’ ontwerpen. Onder het motto ‘ A Serious Game ’ creëert ze in Galleria 1 een multifunctionele leefruimte die een thematische interface tussen interieurontwerp en de horeca creëert. De presentatie betekent het startsignaal voor een nieuw onderdeel: vanaf nu zal Ambiente elk jaar een opkomende ontwerper selecteren voor een exclusieve presentatie. Duurzaamheid, een belangrijk thema, krijgt ten slotte extra aandacht bij het ‘Ethical Style’ programma, met exposanten die ecologisch en sociaal vervaardigde producten tonen.

Veel aandacht voor de werkplek op Ambiente 2024