Tijd voor flexibiliteit met Office by Kisch

Op Workspace Design Show in oktober toont Office by Kisch een deel van zijn collectie en verschillende noviteiten. Bovendien wordt het eerste resultaat van de samenwerking met industrieel ontwerper Carina Riezebos geïntroduceerd: Antionoma, A state of the Art Project – de werkplek van de toekomst.

Tijd voor flexibiliteit met Office by Kisch | Project & Interieur
Tijd voor flexibiliteit met Office by Kisch | Project & Interieur
Tijd voor flexibiliteit met Office by Kisch | Project & Interieur
Tijd voor flexibiliteit met Office by Kisch | Project & Interieur

Office by Kisch is onderdeel van J. Kisch & Zonen, een reeds 128 jaar bestaand familiebedrijf dat onder meer meubelbeslag voor de meubelindustrie, interieurbouw, standbouw en project-inrichting levert. Sinds 2021 is Kisch eigendom van de drie directeuren Natascha Pinto-Parsser, Michael en Jeremy Parsser, die het bedrijf overnamen van hun vader John Parsser.

Office by Kisch komt voort uit de werkzaamheden van Kisch: “We werken al ruim 20 jaar samen met het Deense Linak”, vertelt Michael Parsser, “waarvan we onder meer televisieliften met motoren leveren. Op een gegeven moment zijn we onderstellen gaan leveren aan interieurbouwers. Toen dit een succes bleek, hebben we vervolgens doorgepakt en zijn we complete werkplekken gaan leveren. We merkten dat er in de markt veel vraag was naar in hoogte verstelbare balies en werkplekken. Zo is in 2017 Office by Kisch ontstaan.”

Collectie Office by Kisch

Leidinggevende van Office by Kisch is Marcel Groot, die tot nu ook alle modellen in de collectie bedacht. Die bestaat inmiddels uit tal van productlijnen, zoals enkele en duowerkplekken, vergadertafels, akoestische panelen, werkbladen en accessoires – alle in vele verschillende vormen, stijlen en materialen, en zowel in standaarduitvoeringen als op maat gemaakt.

De modellen worden bij Office by Kisch in Amsterdam geassembleerd, met de motoren van Linak en staal van een Nederlandse fabrikant. Rode draad in vrijwel alle modellen van Office by Kisch is flexibiliteit: “Flexibel werken wordt steeds belangrijker en bepaalt steeds vaker hoe een kantoor wordt ingericht”, stelt Natascha Pinto-Parsser. “Onze slogan is dan ook “Tijd voor flexibiliteit’. Daarbij gaat het niet alleen om op verschillende manieren kunnen werken, maar ook om werkplekken die door verschillende mensen kunnen worden gebruikt. Hiervoor maken we onder meer gebruik van het reserveringssysteem van GoBright, waarmee werknemers eenvoudig een werkplek kunnen reserveren, ook vanaf thuis. Zo wordt de werkplek steeds flexibeler voor de gebruikers.”

Duurzaamheid

Kisch verhuisde vorig jaar van de Karperweg bij het Olympisch Stadion naar een nieuw, representatief pand aan de Dukdalfweg in het Westelijk Havengebied, een buurt die sterk in opkomst is. “We zijn de laatste jaren sterk gegroeid en het vorige pand werd te klein”, zegt Natascha Pinto-Parsser, “bovendien paste niet langer bij onze uitstraling. Met het nieuwe pand kunnen we nog beter grotere projecten aan.” Het door DAMAST architects ontworpen pand telt drie verdiepingen, en er zijn onder meer een showroom van Office by Kisch, een ‘24uur met Kisch’ showroom en een Clubhuis.

Het dak van het nieuwe pand is voorzien van zonnepanelen, wat goed aansluit bij het streven naar duurzaamheid van Kisch. Zo zijn alle nieuwe bedrijfsauto’s elektrisch, waaronder een nieuwe elektrische bedrijfsbus waarmee werkplekken worden gemonteerd en orders worden bezorgd, en is het magazijn ‘paperless’. Daarnaast wordt er duurzame apparatuur gebruikt en worden de producten zo duurzaam mogelijk verzonden, papieren verpakkingen worden gerecycled.
Ook de producten zelf zijn duurzaam. Hiervoor werkt Office by Kisch onder meer samen met Occony, waarmee het bedrijf in 2021 een vernieuwende circulaire collectie single- en duowerkplekken op de markt bracht.

Workspace Design Show

Een groot deel van de collectie is te zien in de showroom aan de Dukdalfweg, en binnenkort ook in de RAI in Amsterdam, waar Office by Kisch deelneemt aan Workspace Design Show op 11 en 12 oktober in de RAI. Hier is een deel van de bestaande collectie te zien en er worden twee nieuwe modellen geïntroduceerd. Bovendien worden op Workspace Design Show de eerste resultaten onthuld van de nieuwe samenwerking met industrieel ontwerper Carina Riezebos, de eerste externe ontwerper die voor Office by Kisch werkt. Natascha Pinto-Parsser: “Carina Riezebos heeft met ‘Antionoma, A state of the Art Project’ voor ons een werkplek van de toekomst ontworpen, die ook een blik geeft op onze visie daarop.”

Op de eerste beursdag zal er op de stand van Office by Kisch een fotomoment zijn, waarvoor bezoekers worden uitgenodigd zich te laten fotograferen met de nieuwe modellen – voor Instagram en andere social media. Michael Parsser: “Het is de eerste keer dat we met Office by Kisch deelnemen aan een beurs, de tijd is nu rijp om ons te presenteren.”

Office by Kisch heeft ten slotte sinds enkele maanden ook een nieuw logo en een nieuwe website. Wat altijd blijft is het vakmanschap, de beste service en het persoonlijke contact met de klant. Natascha Pinto-Parsser: “We onderscheiden ons in de persoonlijke benadering, waarbij we eigenlijk liever van partners dan van klanten spreken. We werken immers soms maandenlang samen aan een project.”