Thuiswerken in een compacte, geluidsarme cocon

Algemeen 20-10-2020
Thuiswerken in een compacte, geluidsarme cocon

Interieurontwerper Bob Nisters heeft een kleine cocon ontworpen waarin rustig kan worden thuisgewerkt. Nu iedereen, waar mogelijk, weer zo veel mogelijk moet thuiswerken tijdens de tweede semilockdown, hoopt Bob Nisters met zijn verrijdbare en geluidsarme kleine kantoor de thuiswerkers te helpen op een creatieve manier.  
Thuiswerken in een compacte, geluidsarme cocon

In zijn werkplaats aan de Herenweg in Wilnis heeft Bob Nisters de laatste twee maanden periodiek aan de uitwerking van zijn idee gewerkt. Het eerste prototype is klaar: een bureau dat ingeklapt niet groter is dan 30 cm diep, 75 cm hoog en 90 cm breed. Uitgeklapt is het bureau 150 cm hoog en 75 cm diep bij dezelfde breedte. Het bureau voor thuiswerken is in allerlei verschillende kleuren en stoffen leverbaar.

Thuiswerken in een compacte, geluidsarme cocon

Volledige concentratie tijdens het thuiswerken

Bob Nisters heeft dit mede bedacht om een zinvolle, creatieve en positieve bijdrage te leveren in deze lastige tijd. Hij licht zijn ontwerp toe: “Ik wil niet bij de pakken neerzitten, maar bezig blijven en op een goede manier door blijven gaan. Het is lastig om thuis rustig te kunnen werken als er van alles om je heen voor onrust zorgt. In deze cocon kun je je helemaal afsluiten en je volledig op je werk concentreren, want rust in je omgeving betekent rust in het hoofd.”

Ervaring in decorbouw

Bob Nisters werkt al ruim dertig jaar als ontwerper en bouwer. Eerst voornamelijk in decorbouw voor televisie en film, waaronder Theo en Thea, Het zakmes en Ik mik loreland. Sinds 1995 concentreert de interieurontwerper zich meer op interieurs. Daarbij richt hij zich met name op de horeca.