Theater Tuschinski uitgebreid met Bar Abraham

Het art-house gedeelte van het iconische Theater Tuschinski, het boegbeeld van de Nederlandse film, heeft een complete make-over gekregen en is nog authentieker geworden. Naast de prachtige zalen met comfortabele luxe stoelen en tweezitsbankjes, is ook een geheel nieuwe cocktail- en borrelbar geopend: Bar Abraham - de eigentijdse bondgenoot van het excentrieke Theater Tuschinski. Hier drinken bezoekers signature cocktails, geïnspireerd door films, voor of na de film. 
Theater Tuschinski uitgebreid met Bar Abraham | Project & Interieur
Theater Tuschinski uitgebreid met Bar Abraham | Project & Interieur
Theater Tuschinski uitgebreid met Bar Abraham | Project & Interieur
Theater Tuschinski uitgebreid met Bar Abraham | Project & Interieur
Theater Tuschinski uitgebreid met Bar Abraham | Project & Interieur
Theater Tuschinski uitgebreid met Bar Abraham | Project & Interieur
Theater Tuschinski uitgebreid met Bar Abraham | Project & Interieur

Als eerbetoon aan Abraham Tuschinski, de grondlegger van het mooiste filmtheater van Nederland, heeft Theater Tuschinske deze nieuwe bar speciaal naar hem vernoemd. In deze cocktail- en borrelbar drinken filmliefhebbers signature cocktails. De cocktails zijn geïnspireerd door films en worden voornamelijk bereid met Nederlandse ingrediënten. Daarnaast serveert Bar Abraham mooie wijnen, Italiaanse koffies en is er een gevarieerde foodkaart met kleine gerechtjes om te delen en wisselende patisserie.
Doron Kurz, commercieel directeur bij Pathé Tuschinski: “Een bezoek aan een film in Pathé Tuschinski was al bijzonder, maar door deze verbouwing is de beleving nog luxer en authentieker geworden. Dankzij de cocktailbar kunnen bezoekers vanaf nu een complete dag of avond uit beleven samen met vrienden of familie in het mooiste theater van Nederland. Met een hapje en een drankje in stijl en helemaal ondergedompeld in de grandeur van dit historische theater.”


Over Abraham Tuschinski

In 1921 opende Abraham Tuschinski na een bouw van twee jaar het Theater Tuschinski. De oorspronkelijk kledingmaker uit Polen was in 1904 op weg naar de Verenigde Staten, maar bleef uiteindelijk in Rotterdam, waar hij diverse bioscopen opende. In 1916 wilde hij samen met zijn zwagers Herman Gerschtanowitz en Hermann Ehrlich iets bijzonders in Amsterdam beginnen. Hij zei hier destijds het volgende over: “Amsterdam heeft vele theaters, maar als ik er één bouw, dan moet het alle andere ver overtreffen. Grootsch als een tempel en fraai als een paleis, een theater dat zijn weerga in Europa nog niet heeft, en zelfs het verwende Amsterdamsche publiek paf doet staan van bewondering.”
Deze drang naar originaliteit en bewondering stond bij Theater Tuschinski altijd voorop: een imitatie van andere theaters was voor Abraham Tuschinski uitgesloten. Dit zie je terug in de vele bijzondere elementen die het theater en de renovatie kenmerken.

Het ontwerp van Theater Tuschinski

DOKA concepts heeft een ontwerp gemaakt voor de renovatie van de foyer en drie zalen van het Art-house gedeelte binnen Tuschinski. Een bioscoopbezoek aan Tuschinski is een ware belevenis. Elk van de nieuwe zalen heeft zijn eigen unieke kleurenpallet en sfeer. Loveseats, tafels en tafellampen geven elke zaal een knus gevoel. De foyer met de bar dompelt mensen onder in de cocktailbar-sfeer van de tijd van de klassieke films met een eigentijdse twist. Intieme zitjes, warme materialen en filmlegendes aan de muur maken het een plek waar je graag vertoeft voor een drankje na of voor de film. Neonreclames en de opvallende letterbak boven de bar herinneren je aan de bioscopen uit het verleden.

www.dokaconcepts.nl

Legenda
Concept en ontwerp DOKA Concepts – Lisa Barkey & Sofie Doornenbal
Technische architect Rappange & Partners – Kees Doornenbal
Projectmanagement VB&T projectmanagement
Bouw Tenback projecten
Technische architect Robert Helmink
Building & renovations manager Pathé Theaters – Robbie van Sleeuwen
Director facility Pathé Theaters – Nico Vertommen
Director operations Bram van den Broek

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.