Tentoonstelling van DRIFT in MK&G Hamburg

Ter gelegenheid van de vijfde verjaardag van de Elbphilharmonie Hamburg geeft de internationaal bekende designstudio DRIFT zijn meest uitgebreide presentatie in Duitsland tot nu toe, in het Museum für Kunst und Gewerbe Hamburg (MK&G) van 7 januari tot en met 8 mei 2022.
Tentoonstelling van DRIFT in MK&G Hamburg | Project & Interieur
Tentoonstelling van DRIFT in MK&G Hamburg | Project & Interieur

(Fragile Future, 2019. Foto: Erik & Petra Hesmerg)

Met de tentoonstelling ‘Moments of Connection’ tovert DRIFT het MK&G om tot een sensuele belevingsruimte op 350 m2 met drie spectaculaire kinetische kamervullende sculpturen. Zelfverlichtende, echte paardenbloemzaden, prachtige zijden bloemen die zich sierlijk ontvouwen en intrekken (zoals ook te zien in het Rijksmuseum Amsterdam) en een ruimtelijke installatie die het gedrag van planten en dieren nabootst, laten bezoekers de diepe verbinding tussen mens en natuur ervaren.

Tweede opdracht voor DRIFT

Parallel aan de tentoonstelling kreeg DRIFT de opdracht van de Elbphilharmonie Hamburg in samenwerking met MK&G, om een kunstwerk te ontwikkelen dat de buitenkant van de Elbphilharmonie in een nieuw licht zal verlichten, verwijzend naar de omgeving en het interieur: muziek. DRIFT, de in 2007 door Lonneke Gordijn (1980) en Ralph Nauta (1978) opgerichte studio, werkt met een multidisciplinair team van 64 mensen aan onder meer experimentele sculpturen, films, installaties en performances.

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.