’T Huys: nieuwe residentie voor creatief talent

‘T Huys is de vernieuwde vleugel van Hotel De L’Europe Amsterdam en wordt nu getransformeerd tot Community Residence. Hiermee biedt het concept deeltijd residenties, werksuites, ateliers en brandsuites aan talentvolle creatieven, ondernemers en merkenbouwers. Aan hen wordt de mogelijkheid geboden hun tijdelijke intrek te nemen op deze bijzondere locatie. Door culturele activiteiten en het samenkomen van deze bewoners en hun cliënten moet ’t Huys tot leven komen.
’T Huys: nieuwe residentie voor creatief talent | Project & Interieur
’T Huys: nieuwe residentie voor creatief talent | Project & Interieur

Inmiddels hebben de eerste gegadigden hun intrek genomen in ’T Huys: Dax en Joyce Roll van Nicemakers als ‘designers in residence’. Vertegenwoordigers van het D/Dock-team zullen er binnenkort starten als ‘creators in residence’. Als onderdeel van het Artist in Residence-programma heeft de jonge Franse schilder De Rrusie (1993) een (werk)plek gevonden in het community-centrum. De Rrusie maakt naam met zijn grote intuïtieve en poëtische schilderijen die zijn geïnspireerd op de lucht. De tentoonstelling van zijn werk in De L’Europe opent eind 2020.

’T Huys voor ‘blending’

Coen van Dijck (ceo van D/Dock) vertelt dat zijn bedrijf, dat eerder een bijdrage leverde aan de realisatie van Amsterdam Imaging Center UMC, zich al langer sterk maakt voor ‘blending’. “Door het mixen van specifieke functionaliteiten, blended-use ook wel genaamd, verrijk je het gebouw an sich, ruimtes worden niet langer maar door één functie gebruikt. Het gaat niet om een simpele optelsom maar juist door verschillende disciplines samen te brengen, te baseren op rituelen, ontstaan er prachtige nieuwe crossovers die je niet verwacht. Het plan Hotel De L’Europe open te stellen voor andere businesses was al een tijd in de maak, maar de corona-crisis versnelde deze beweging. Wij zijn al in gesprek met meerdere partijen die ook van toegevoegde waarde zullen zijn aan ‘t Huys.”

Gebalanceerde presentatie

Daarmee willen D/Dock en het hotel dat ’t Huys een gebalanceerde presentatie is van het beste uit verschillende takken van sport. Het iconische hotel opent hiermee haar deuren voor een nieuwe doelgroep en zet de toon als hotel dat vanuit de historie kunst, cultuur en ambacht in de stad omarmt.

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.