Superflux presenteert Subject to Change

Subject to Change is de eerste solotentoonstelling van de Londense studio voor design en kunst Superflux. Dit bureau confronteert bezoekers van de tentoonstelling met de complexiteit en diepe onderlinge verbondenheid van de uitdagingen waar de mensheid voor staat. De tentoonstelling nodigt uit om open te staan voor een veelvoud aan mogelijkheden en met actieve hoop te navigeren door precariteit. De verhalen, films, objecten, installaties en speculaties creëren nieuwe, optimistische en duurzame relaties met onze planeet, andere soorten, technologie, landschappen en elkaar.
Superflux presenteert Subject to Change | Project & Interieur
Superflux presenteert Subject to Change | Project & Interieur
Superflux presenteert Subject to Change | Project & Interieur

Het werk van Superflux is omschreven als krachtig, meeslepend en opwindend. De studio bestaat nu dertien jaar en heeft werk getoond op verschillende internationale tentoonstellingen, zoals de Architectuurbiënnale van Venetië 2021, National Museum of China, MoMA, V&A, La Biennale di Venezia, MAK Wenen, Vitra Design Museum, Science Gallery, KUNSTHAUS Graz en vele anderen. Op uitnodiging van Renny Ramakers zal Superflux de galerie van Droog overnemen met een provocerende nieuwe tentoonstelling.

Middelpunt van de tentoonstelling

Het middelpunt van de tentoonstelling Subject to Change is Refuge for Resurgence – een multispecies-eetervaring met dieren, vogels, planten en schimmels: een prachtige vier meter lange tafel voor 14 gasten: een slang, een bever, een raaf, een wesp, een paddenstoel, een vos, een wolf, een wild zwijn, een oude koe, een rat, een duif en drie mensen.

Manifest Superflux

Superflux verwoordt het verlangen naar een meer-dan-menselijke toekomst in een onlangs gepubliceerd manifest: een verschuiving van fiksen naar verzorgen, van plannen naar planten, van systeem naar samenkomst, van innovatie naar heropleving, van onafhankelijkheid naar wederzijdse afhankelijkheid en van uitsterven naar precariteit. En misschien is het dit perspectief dat de activiteiten van Superflux op het gebied van cultuur, politiek en technologie verbindt met de klimaatcrisis. Door de mens in het kader van zijn directe wederzijdse afhankelijkheid met andere soorten te plaatsen, stellen Refuge for Resurgence en Invocation For Hope de eeuwenoude geschiedenissen van menselijke uitbuiting en extractie ter discussie. Superflux herwerkt simpelweg de orde der dingen.

Subject to Change vindt plaats in de Droog Gallery in Amsterdam. Van dinsdag tot en met zondag, van 11:00 tot 18:00 uur, tot en met 10 april.

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.