‘Super Skin’ is thema van Architect@Work

Events 03-07
‘Super Skin’ is thema van Architect@Work

Op Architect@Work, dat op 11 en 12 september plaatsvindt in Rotterdam Ahoy, staat er een extra spotlight op de hoogwaardige afwerkingen van gevels en interieurs: bij de vele exposanten, in de materialententoonstelling, in de fototentoonstelling, en in het lezingenprogramma dat Architectenweb heeft samengesteld. Tot de sprekers op het evenement horen Dirk Somers (Bovenbouw) en Caro van de Venne (Nudus).

‘Super Skin’ is thema van Architect@Work

Architect@Work wordt afwisselend in Amsterdam en Rotterdam georganiseerd. Na de editie van vorig jaar op het Hembrugterrein strijkt Architect@Work nu weer neer in Ahoy Rotterdam voor haar tiende editie daar.

‘Super Skin’ is thema van Architect@Work

Het thema is dit keer ‘Super Skin’ wat, naast het sprekersprogramma, ook terugkomt in de materialententoonstelling door MaterialDistrict, in de fototentoonstelling door Dutch Architecture Photographers (DAPh) en in de projectententoonstelling door World-Architects.com.

‘Super Skin’ is thema van Architect@Work

Maar het belangrijkste zijn natuurlijk de exposanten die in de bekende compacte stands op het event hun innovaties tonen. Net als bij de vorige edities presenteren ook nu weer tweehonderd exposanten hun noviteiten. Daarbij zijn bij tal van exposanten ‘super skins’ te vinden: van bijzonder duurzame gevelbekledingen tot interieurafwerkingen met uitzonderlijke prestaties.

‘Super Skin’ is thema van Architect@Work

Gevels en circulariteit

Op de eerste dag van het evenement, op woensdag 11 september, vertelt architect Dirk Somers van Bovenbouw om 14:30u een verhaal over zijn verhouding tot gevels. Dat doet hij aan de hand van historische voorbeelden en eigentijdse projecten.

‘Super Skin’ is thema van Architect@Work

Op de tweede dag, op donderdag 12 september, vertelt architect Caro van de Venne van Nudus hoe circulariteit in hun werk een steeds grotere rol speelt. Bij de renovatie en uitbreiding van het Paleis van Justitie in Den Haag bijvoorbeeld worden de bestaande natuurstenen gevelpanelen van de gevel gehaald, met een waterjet bewerkt, om vervolgens op een andere manier weer teruggeplaatst te worden. Ook het glas in de gevel wordt hergebruikt in het nieuwe glas voor het gerechtsgebouw. Het bureau geniet ervan om grenzen te verleggen.

Andere sprekers op het evenement zijn landschapsarchitect Marjan Ketner (Copijn Landschapsarchitecten), architect Jan Nauta (Studio Nauta), architect Ron Bakker (PLP Architecture) en architect Don Murphy (VMX Architects).

Hybride Architect@Work

Architect@Work wordt hybride georganiseerd. De lezingen zijn ook via een livestream te volgen. De gepresenteerde noviteiten zijn ook online te vinden. En online kunnen afspraken ingepland worden met de exposanten. “Want dat blijft toch het leukste”, vertelt Anne-Laure van de Ginste van Architect@Work: “Om het live mee te maken en weer echt met elkaar in gesprek te gaan!”

Architect@Work vindt plaats op 11 en 12 september in Rotterdam Ahoy, beide dagen van 10:00u tot 18:00u.