Studio BRANI introduceert industriële designkast

Studio BRANI introduceert de twee nieuwe designkasten BRANI1 en BRANI2, die met name zijn samengesteld uit gerecycled metaal en aluminium. Het no-nonsense ontwerp is nieuw en authentiek, industrieel en kunstzinnig, kenmerkend voor de ontwerpen van Studio BRANI uit Utrecht. De ontwerpers Lodewijk en Lieve van Walraven (vader en dochter) configureren dagelijks samen kasten om online te verkopen, maar slaan met de BRANI1 & 2 een nieuwe weg in door iets te ontwerpen wat compleet afwijkt van de norm. De brutale kast is met name bedoeld voor liefhebbers van design.
Studio BRANI introduceert industriële designkast | Project & Interieur
Studio BRANI introduceert industriële designkast | Project & Interieur
Studio BRANI introduceert industriële designkast | Project & Interieur
Studio BRANI introduceert industriële designkast | Project & Interieur

Het ontwerp van de designkasten van Studio BRANI zit boordevol verrassingen. Het meubel heeft panelen die aan de buitenkant van links naar rechts schuiven en door deze te verschuiven ontstaat telkens een nieuwe vorm. Zo heeft de kast geen voor-, achter-, of zijkant. BRANI1 past erg goed tegen een wand, midden in een ruimte als kunst- of designobject, of als brutale onderbreker van een ruimte

Impact op de emotie

Ontwerper Lodewijk van Walraven: “BRANI1 is brutaal en stoer en verandert van luchtig en rank tot wijds en volumineus. De sterke metalen panelen zijn behandeld met een speciale semi-gloss structuurcoating. Het aanraken, voelen en bewegen van deze panelen geeft een absolute impact op de emotie. Daarbij is het ook mogelijk om twee kleuren te kiezen, zo wordt op een speelse manier het ontwerp benadrukt.”

Studio BRANI staat voor 100 procent Dutch Design

De materialen die worden gebruikt om BRANI1 te maken hebben eerst ergens anders voor gediend. De circulaire producten dragen bij aan de industriële vormgeving. Het ontwerp en het product zijn 100 procent Dutch Design. Met de hulp van onder andere Wim Klomp van de firma Shopmade is het gedetailleerde tekenwerk uitgevoerd. De productie wordt verspreid over diverse landen in Europa, waar mallen en persvormen zijn aangeschaft door Studio BRANI.

De lancering en expositie van BRANI design

De lancering vindt plaats in de toonzaal aan de Oudegracht 341 in Utrecht. Vanaf zondag 10 oktober staan de kasten op locatie. Op zaterdag 16, 23 en 30 oktober en ook op 6, 13 en 20 november is het mogelijk om binnen te lopen. Ook doordeweeks zijn bezoekers op afspraak van harte welkom om de meubels te bezichtigen.

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.