Studenten tonen creaties tijdens EXPO HMC

Het einde van het schooljaar is in zicht. Dat betekent dat het tijd is voor de EXPO op het Hout- en Meubileringscollege (HMC). Examenstudenten tonen hun creaties waarmee ze de opleiding afronden aan het bedrijfsleven, vrienden, familie, studenten en andere geïnteresseerden. Op 11 en 12 juli opent het HMC in Amsterdam haar deuren. Op 12, 13 en 14 juli opent het HMC in Rotterdam haar deuren. Er is ook een digitale EXPO waarin studenten hun werk vertonen.
Studenten tonen creaties tijdens EXPO HMC | Project & Interieur
Studenten tonen creaties tijdens EXPO HMC | Project & Interieur
Studenten tonen creaties tijdens EXPO HMC | Project & Interieur
Studenten tonen creaties tijdens EXPO HMC | Project & Interieur

Meubelmakers Corstiaan de Jong en Jerke Sijbrandij laten tijdens de EXPO HMC met trots hun eindresultaat zien na maanden hard werken. Samen bouwden zij HMC aan hun kano’s. Ervaringen van stages en stof uit de lessen hebben ze samengesmolten tot twee kleine jachten. “Het was een geweldige samenwerking waarin we elkaar goed aanvulden met kennis over het aansturen van digitale machines en het uitvoeren van feilloos handwerk”, lichtten ze toe.

Creatief Vakman maakt een reiscollectie

Melanie Klein, student Creatief Vakman, heeft een collectie ontworpen en gemaakt bestaande uit drie tassen en een koffer. Het is zo ontworpen dat de tassen alle drie gemakkelijk in de koffer passen. Melanie liet zich inspireren door de vormen en kleuren van de landschappen, interieurs en gebouwen van populaire vakantielanden. De trotse ontwerpster heeft niet alleen oog voor design maar ook voor duurzaamheid. “De tassen zijn op verschillende manieren getest om zeker te zijn van goeie kwaliteit. Zo is het zeker dat ze niet gedeukt van de band afkomen op het vliegveld”, vertelt ze.
Een tijdperk waarin de industrie van ambachtelijk overgaat naar geautomatiseerd, dat is wat meubelmaker Ties Vos laat zien. Zijn meubel is volledig geproduceerd met mallen die gemaakt zijn door computergestuurde machines. Dit meubel is gemaakt om helemaal van deze tijd te zijn. Het ontwerp is opgebouwd uit modulaire eenheden. Ook heeft Ties hedendaagse materialen gebruikt zoals HI-Macs. Dit is een materiaalsoort welke is samengesteld uit 75 procent natuurlijk mineraal en zuiver acryl.

Zomerse sfeer tijdens HMC EXPO

Rachel Klasens gaf een nieuwe look aan een Grieks restaurant. Zomer en vakantie, dat is wat Rachel associeerde met Griekenland. Deze begrippen voerde de student Interieuradviseur door in de stijl van haar ontwerp. ‘Door de zachte en warme kleuren, een bewuste keuze voor materialen en een open sfeer, komen bezoekers van dit restaurant helemaal in de vakantiesfeer.’

De digitale EXPO is te bekijken vanaf 11 juli via: https://expo.hmcollege.nl/. De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.